Haber

Vedat Milor’dan gıda sektörüne çağrı

Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma neden oldu. Üç gün önce meydana gelen sarsıntılarla ilgili son yapılan resmi paylaşımlara göre 8 bin 574 kişi hayatını kaybetti, 49 bin 133 kişi de yaralandı.

Depremin ardından sosyal medya ve canlı yayınlarla seslerini duyurabilen depremzedeler, afet bölgesindeki en büyük sorunlardan birinin su ve gıda olduğunu belirtti.

Yemek eleştirmeni ve gastronomi yazarı Vedat Milor, bir sosyal medya kullanıcısının “Afet bölgesine mutfağı olan tüm işletme ve şefleri bir tas çorba getirmeye bekliyorum” şeklinde yanıt verdi.

‘GIDA ENDÜSTRİSİ’ İNİSİYATİF OLMALIDIR’

Milor kullanıcıya verdiği yanıtta şunları söyledi:

“Gıda sektörü bu konuda inisiyatif almak zorunda kalacak. Dün iki arkadaşımla neler yapabileceğimizi tartıştık. Oradaki durumu ve gerekliliği tam olarak anladığımızda, girişimde bulunacağız. Bölgedeki hevesli aşçılar ve portatif mutfaklarla temasa geçmek istiyorum.”

Deprem bölgeleriyle ilgili bir konuya da değinen Milor, “Gördüğüm temel sorun şu: Bölgeye giden çok şey var ama bunlarla ilgilenmek oradaki teşkilatın başlı başına bir işi. Bu nedenle gıda sektörünün sahada dayanışma içinde olması önemli. Deprem bölgesine ilk günden ulaşan dernekler ve aşçılar var” dedi.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu