Haber

Seçim Sonuçları Arasında İlginç Ölüm Haberleri: Soros’un Öldüğü İddiaları Birilerini Küfür Ettirdi

Gezi’nin gölgesi olduğu iddia edilen George Soros’un 14 Mayıs seçimlerinin gölgesinde hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Bazıları iddiayı doğrulamadan küfürler yağdırırken, Soros’un kim olduğunu merak edenler de oldu. İşte o zaman.

Komplo teorisyenlerinin gözde isimlerinden biri olan ve “Batı Asya başta olmak üzere birçok ülkedeki turuncu darbe girişimlerinin” arkasında görülen George Soros’un kalp krizi geçirerek 92 yaşında hayatını kaybettiği haberi son olarak sosyal medyada yayıldı. gece. .

Politics For All Ireland adlı bir kaynağa dayandırılan ancak böyle bir kaynağın bulunmadığı iddiası kısa sürede yayıldı.

Ülkeyi terk eden Macaristan asıllı 17 yaşındaki George Soros’un da avukat babasının ailesi için geçersiz belgeler satın alıp bir memura rüşvet vermesi üzerine Nazi işgalinden sağ çıktığı biliniyor.

George Soros, 1969’dan 2011’e kadar New York’ta ünlü bir hedge fon yöneticisiyken, İngiliz Sterlini’nin düştüğü 1992’deki ‘kısa’ pozisyondan yaklaşık 1 milyar dolar kar etti ve ‘Bankayı yıkan adam’ oldu. ingiltere’. olarak tanındı

Soros, küresel finans piyasalarındaki spekülatif yatırımlarıyla tanınırken, İngiltere’de ekonomi okudu.

Quantum Fund adlı bir hedge fonu yönetirken büyük menfaatler elde etti ve aynı zamanda siyasi aktivizmiyle dikkat çeken Open Society Foundations adlı uluslararası bir örgütün kurucu lideri. Vakıf, demokrasi, insan hakları ve eğitim gibi faaliyet alanlarında faaliyet göstermekte ve destek sağlamaktadır.

Soros, uzun süredir Demokrat Parti’nin en cömert bağışçılarından biri ve 2022 ara seçimleri öncesinde süper PAC’a (ABD’deki siyasi finansman mekanizması) 125 milyon dolar akıttı.

92 yaşındaki Soros’un servetinin 2023 yılına kadar 6,7 milyar dolara gerilediği biliniyor.

‘Yatırım gurusu’ olarak nitelendirilen George Soros, son dönemde 5 milyar dolarlık portföyündeki Alphabet ve Amazon gibi güçlü şirketlerin hisselerini düşürürken elektrikli araç hisselerini de düşürme kararı aldığını ve Tesla’sının tamamını sattığını söyledi. hisseler.

İktidara geldiği ilk yıllarda Cumhurbaşkanı, dönemin Başbakanı ve Erdoğan’ın da yatırımcı toplantılarında görüştüğü Soros, daha sonra ‘zararlı’ faaliyetleriyle Türkiye’deki telaffuzların gündemine oturdu. Özellikle, Seyahat sürecinin arkasındaki uzun soluklanma tezdi.

George Soros, küresel siyasette aktif rol oynarken, faaliyetleri nedeniyle eleştiri ve komplo teorilerinin vazgeçilmez ismidir.

Tutuklu Osman Kavala ile son yıllarda temas kurduğu tezler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da vurgulanırken geçen yıl ‘Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu’ ifadesini kullanmıştı.

Uzun yıllar ABD’de muhabir olarak yaşayan ve çalışan Selim Atalay, Soros’un ölümünün doğru olmadığını belirtti.

Ancak hükümete yakınlıkları ile bilinen ve “biyografilerinde” dindar olduklarını vurgulayan çok takipçili hesaplar, Soros’un ölümünü yorumlamaktan geri kalmadı.

Soros’un ölümüyle ilgili spekülasyonlar

14 Mayıs seçimlerinin olduğu gece olması çok popüler olan komplo teorilerinden kaynaklanmaktadır.

O da yine ekipman verdi.

Soros’a uygun fikirlerin olmadığı zaten bilinirken,

Küfürlerin görülmesi dikkat çekti.

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kendi üslubuyla yorum yapmadan geçemedi.

Çok sert sözler de vardı.

Seçim simülasyonları içeren sahte ölüm haberleri,

Bana “ölümü” de hatırlattı.

Ayrıca her habere atlamamak gerektiği de hatırlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu