Haber

Ekrem İmamoğlu’nun ‘yokluğunda’ İstanbul’da işler nasıl gidiyor?

14 Mayıs seçimleri yaklaşırken kampanyaya en çok mesai harcayan isimlerden biri de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olarak görülüyor.

İmamoğlu, mevcut cumhurbaşkanlığı görevi için çalışırken bir yandan da Cumhurbaşkanlığı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte ülkenin birçok yerinde cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak seçim çalışmalarına katılıyor.

Bu durum AK Parti’de çeşitli düzeylerde eleştirilere konu olurken, son Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın Gemlik ilçesinde AK Parti Seçim Bürosu’nun açılışında yaptığı konuşmada, “Biliyorsunuz İstanbul. Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanı var. Şu anda İstanbul dışında. Her yeri geziyor” diyen İmamoğlu’nun ‘İstanbul’da olmaması’na gönderme yaptı.

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz İBB kaynakları, Ekrem İmamoğlu’nun seçim çabalarının İstanbul’daki görevine engel olmadığını söylüyor. Çalışmaların Genel Sekreter Can Akın Çağlar’ın koordinasyonunda ve belediyeye bağlı kuruluşlarla birlikte yürütüldüğü belirtildi.

‘KAMPANYA İÇİN ÖZEL BİR PLANLAMA YAPILMADI’

İBB kaynakları, bu uygulamanın kampanya dönemine özgü olmadığının altını çiziyor. İmamoğlu’nun tüm zamanını başkan yardımcılığı kampanyasına ayırmadığı belediyede de çalıştığı bildirildi.

Kamuoyunun merak ettiği bahislerden biri de kampanya çerçevesinde İBB bütçesinden harcama yapılıp yapılmadığı. Gelen bilgiye göre; Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası çalışmalarının bütçesi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından karşılanmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden rastgele harcama yapılmamaktadır.

MAAŞ ALMAYACAKLAR

İmamoğlu ile benzer durumda olan Millet İttifakı’nın bir diğer başkan yardımcısı adayı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Seçim propaganda turlarına başlayacağımız için 14 Mayıs’a kadar belediyeden maaş almayacağım. o günden itibaren belediye tesislerini kullanmayacaktır.”

İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 12 aylık maaşını depremzedelere bağışladı. Seçim sürecinde ve sonrasında halktan herhangi bir maaş kullanılamayacak. “

catalpinarhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu