Haber

Alper Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la telefonda görüştü

Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu gerçekleşti…

Türkiye’nin uzaydaki izi ve adımı gelecekte de kalıcı olacak ve devamı gelecektir.

Bu kapsamda ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, iki haftalık uzay yolculuğunu tamamlayarak dünyaya döndü.

Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüş anları canlı yayınlanırken, tüm Türkiye o anları büyük bir gurur ve nefesini tutarak izledi.

Başarılı bir şekilde dünyaya dönen Gezeravcı, Cumhurbaşkanı ile ayaklarının tozunda buluştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başarılı süreçten dolayı Gezeravcı’ya teşekkür etti.

Telefon görüşmesi yapıldı

Türkiye’nin ilk insanlı görevini gerçekleştirerek ABD’deki misyonunu bitirmesi gereken noktaya döndüğü bilgisini paylaşan Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan, ” Maşallah dünyayla tanıştın.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görevi başarıyla tamamlayan Gezeravcı’ya teşekkür etti. “İnşallah Ankara’ya geldiğinizde bizzat tanışıp tüm bu süreci bize detaylı bir şekilde anlatırsanız büyük mutluluk duyarız. Bundan sonra çok değerli misyonlarınız olacak.”“dedi.

Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ” “Sağlık ve iyilik konusunda herhangi bir sorun var mı?”soruya, ” Tanrıya şükür, her şey yolunda Sayın Başkan. Bizi burada karşılayan doktorlarımız bile şaşırdı. Bir süreliğine alışma sürecimin daha uzun olmasını bekliyorlardı ama bir an önce binanın dışına koşmaya başlayınca biraz şaşırdılar. Allah’a şükür her şey yolunda.” o cevapladı.

“Gözlerinden öpüyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çok şükür. Allah yardımcımız olsun. Tüm aileye selam ve sevgiler. Umarım Türkiye’ye döndüğümüzde detaylı olarak tanışma fırsatı buluruz. Çok teşekkür ederim. Gözlerinizden öpüyorum.”dedi.

Gezeravcı da “Bize emanet ettiğiniz görevi başarıyla yerine getirdik. Böylesine ilham verici bir görevi ülkemize ve gelecek nesillere armağan ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Ülkemizi UUİ’ye ulaşan 22. ülke yaptınız ve bugüne kadar burada yapılan görevler arasında eğitimin başlangıcından UUİ’deki görevin icrasına kadar oraya en hızlı ulaşan ülke olduk. “Bu konudaki kararınız ve vizyonunuz için size bir kez daha minnettarım.”değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu