Haber

CHP’li Aydoğan: “Tirebolu-Torul yolu neden yapılmıyor?”

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Giresun’un Tirebolu ilçesi ile Gümüşhane’nin Torul ilçesi ortasındaki yolun durumu hakkında, “Bu yol neden yapılmıyor? Ne oluyor?” O sordu.

Aydoğan, Harşit Vadisi Platformu üyeleri ve Gümüşhaneliler Kültür Sanat Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, Giresun’un Çamoluk ve Gümüşhane’nin Şiran ilçelerindeki D100 karayolunun tek şerit köprü ile birbirine bağlandığına dikkat çekti. .

Bu köprünün halk arasında “Ecel Köprüsü” olarak adlandırıldığını söyleyen Aydoğan, burada her yıl ölümlü kazaların meydana geldiğini belirterek, “Daha fazla can ve mal kaybına yol açmadan yolun sorununun analiz edilmesini talep ediyoruz.” dedim.

Giresun’un Tirebolu ilçesi ile Gümüşhane’nin Torul ilçesi ortasında kalan yolun durumuna değinen Aydoğan, yolun ihalesinin 2016 yılında yapıldığını, 2018 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığını ve ihale dokümanlarının hazırlandığını belirtti. 5 yıl geçmesine rağmen yolun yapılmadığına işaret eden Aydoğan, “Bu yol neden yapılmıyor? Sorun ne? 21. yüzyıl Türkiye’sine yakışan bir durum değil, bunu çözmek zorundasınız. ” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu