Haber

Sinan Ateş cinayetinde 3 tutuklama daha

Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni gelişmeler oldu. Daha önce gözaltına alınarak serbest bırakılan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş, MHP Özel Kalem Müdürü EY ve avukat S.Ö. gözaltına alındı. MHP’li avukat S.Ö. Soruşturmada tutuklanan Doğukan Çep ve Ufuk Köktürk ile tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı’nın avukatıydı.

Daha önce adliyeye sevk edilen İdeal Ocakları eski Genel Müdürlük Müdürü Tolgahan Demirbaş ve yanındaki zanlı, denetim kararıyla serbest bırakıldı. DW, Türkçe adı saklı tutulan ikinci ismin MHP Genelkurmay Başkanı EY olduğunu öğrenmişti.

Tolgahan Demirbaş daha önce serbest kalmıştı.

Cinayetten bir gün sonra Tolgahan Demirbaş’ın MHP Mersin Milletvekili Olcay Manuel’in evinde gözaltına alınması tartışma yarattı. Demirbaş, emniyetteki kısa ifadesinin ardından adli kontrol kararı bile olmaksızın serbest bırakıldı.

Tolgahan Demirbaş ile ilgili dikkat çekici bir detay daha ortaya çıktı. DW Türkçe’nin ulaştığı bilgiye göre, cinayetin ardından Demirbaş’ın Gölbaşı’nda kullandığı ve tetikçiyi bilinmeyen bir yere götürdüğü iddia edilen flaşörlü otomobil MHP’ye verildi. Demirbaş’ın ifadesinde suçlamaları kabul etmediği belirtildi.

Ne oldu?

Eski İdeal Ocaklar Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık’ta Ankara’nın Çukurambar ilçesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturmada MHP İstanbul İl Müdürü Ufuk Köktürk, tetikçiyi İstanbul’dan Ankara’ya getiren iki özel harekat polisi ve “Dodo” lakaplı Doğukan Çep arasında 15 zanlı tutuklandı.

Cinayeti tetikleyen Eray Özyağcı, aradan geçen süreye rağmen yakalanamadı.

DW / AU,HT,HS

kocakoy-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu