Haber

13 ton uyuşturucu hap ele geçirildi: Değeri 1 milyar doların üzerinde

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) polisi, mobilyaların ortasına gizlenmiş 13 ton Captagon uyuşturucu hapı ele geçirdi. Şüpheli bir kapta yapılan inceleme sonucunda piyasa değeri 1 milyar doları aşan captagon hapları bulundu. Dubai Polisi tarafından yayınlanan görüntülerde, polis gruplarının 86 milyon hapın saklandığı panel ve kapıları söktüğü görülüyor.

‘Fakir kokain’ olarak adlandırılan Captagon, Körfez ülkelerinde gençlerin en çok kullandığı uyuşturucular arasında yer alıyor. BAE polisi hapların menşeini açıklamadı ancak captagon’un büyük çapta Suriye’de üretildiğine inanılıyor. Yoksulluğun derinleşmesinin pek çok sıradan Suriyeliyi milyar dolarlık captagon ticaretine dahil olmaya zorladığı belirtiliyor. Suriye hükümeti bunu yalanlasa da iş dünyasından ve ordudan bazı güçlü isimlerin Captagon üretimi ve dağıtımıyla temas halinde olduğuna dair haberler vardı.

5 FARKLI KONTEYNERDE BULUNDU: 6 KİŞİ GÖZALTIDA

Dubai polisi, 5 farklı konteynerde 13 ton hap ele geçirildiğini duyurdu. Dubai Polis Departmanı Narkotik Dairesi Genel Müdürü General Eid Mohammed Thani Hareb, uluslararası bir çetenin uyuşturucuları konteynerlerde saklayıp BAE’ye kaçırıp ardından başka bir ülkeye nakletmeye çalıştığını duyurdu. Operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Baskının en büyük captagon operasyonlarından biri olduğuna inanılıyor.

İtalya’da 2020’de 14 ton Captagon hapı ele geçirilirken, geçen yıl Suudi Arabistan’da un yükünün ortasına gizlenmiş 46 milyon Captagon hapı ele geçirildi. (BBC Türkçe)

habertorbali.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu