Haber

Galatasaray Kıyafet Hırsızlığı Davasında Tanıklar Dinlendi

Galatasaray’ın SporKulübün futbolcuları ve teknik heyeti için özel olarak üretilen kıyafetleri tesislerden çalıp internet üzerinden sattıkları iddiasıyla 6 sanığın yargılandığı davada tanıklar dinlendi.

Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu olmayan 2 sanık ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Murat Karabaş, Galatasaray taraftarı olduğunu ve formaların internette satışa sunulduğunu görünce bu durumdan kulübe şikayette bulunduğunu söyledi.

Formaları satan sanıklardan Buğra ile görüştüğünü ve kendisine formaları nasıl temin ettiklerini sorduğunu belirten Karabaş, “Bana ‘Galatasaray’la aşk bağımız var’ dedi. Formaları alıp satıyoruz. teklif etti.” Sadece Buğra ile değil, onun gibi pek çok kişiyle de bu şekilde konuştum.Buğra, “Aldığım eserler hâlâ bende. Futbolcuların maç sırasında giydiği, mağazalarda bulunmayan eserler de satışa sunuluyor. Fernando Muslera’nın maç sırasında giydiği forma bile satılıyor.” dedi.

Görgü tanıklarından Ender Hayri Uysal, 2018-2022 yılları arasında Florya Metin Oktay Tesisleri’nde müdür yardımcısı olduğunu, bu süre zarfında herhangi bir hırsızlığa tanık olmadığını ifade etti. Geçtiğimiz yıl sosyal medyada Galatasaray’ın ürünlerinin online olarak satıldığını gördüğünü ve bunu kulübe bildirdiğini söyledi.

Oyuncuların herkese forma, terlik, krampon gibi ürünleri hediye edebileceğini belirten Uysal, sezon sonrasında kalan ürünlerin tesis çalışanlarına dağıtıldığını kaydetti.

2022 yılına kadar Florya Metin Oktay Tesisleri müdürü olarak görev yapan tanık Fahri Yılmaz’ın da tanık olarak ifade verdiği duruşmada konuşan iki sanık, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

Duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmaya katılmayan bazı tanıkların bir sonraki duruşmada dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Galatasaray Perakendecilik ve Perakendecilik A.Ş.’nin ürettiği orijinal yeni dönem forma, antrenman yeleği, şort ve çorap gibi ürünlerin satıldığı belirtilerek savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Kulüp oyuncuları ve teknik kadroya sponsor olan firma, firmanın isteği dışında üçüncü kişiler tarafından internet üzerinden satışa sunuldu. .

İddianamede, şirketin kulübe tedarik ettiği ürünlerin profesyonel standartlarda olduğu ve futbolcuların antrenman ve maçlardaki performansını artırmak, terlemeyi önlemek gibi birçok özelliğe sahip olduğu ve bu ürünlerin piyasada satılmadığı belirtiliyor.

İddianamede, 13 Ocak 2022’de yapılan sayımda tesiste bulunması gereken 2 bin 443 eşyanın haksız yere kulüp dışına çıkarıldığı ve bunların internet üzerinden bir site üzerinden satıldığı anlaşıldığı belirtildi. ikinci el eşyaların satıldığı yer.

Soruşturmada, iddianamede, sanık Yılmaz Yanık’ın berber olduğu, bazı Galatasaraylı futbolcularla tıraş olmak için görüştüğü, diğer sanıklar Sedat Peker’in kulüpte masör olarak çalıştığı, Ahmet Kör’ün ise kulüpte şoför olarak çalıştığı belirtildi. futbol takımının, Turgut Uygun’un çamaşırhanede çalıştığı, Gürsel Polat’ın ise akademi sorumlusu olduğu kaydedildi.

Kulüpte çalışan sanıkların bir araya gelerek hukuka aykırı bir şekilde oyunculara ve teknik heyete sunulan eserlere el koyduğunun belirtildiği iddianamede, özel eserlerin satılarak piyasaya sürüldüğü belirtildi. Ünsal’a ve satıcılara haksız avantaj sağlandı.

İddianamede, 6 sanığın “bina ve eklentilerinde bulunan eşyaları zincirleme şekilde çalmak” suçundan 6 yıl 3 aydan 17 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu