Haber

Sultanbeyli Metrosu Hızla İlerliyor

Sultanbeyli metrosu birden fazla bitti az kaldı. Tünel inşaatlarının yüzde 83’ü tamamlandı. Tünel imalatı için kesintili olarak açılan S23A şaftı kapatılmıştır. İnşası devam eden ana sınır tünelleri tamamlandıktan sonra diğer kesintili şaftlar zamanla kapatılacaktır.

SULTANBEYLİ METROSU YÜZDE 4’TEN YÜZDE 83’E ÇIKTI

2017’de durdurulan metro inşaatı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla 2020’de yeniden başladı. Fiziki ilerlemesi yüzde 4 seviyesinde kalan inşaat için kredi sağlanamadığı için önce kredi alındı, ardından vakit kaybetmeden çalışmalara başlandı. Sultanbeyli metro inşaatı bugün yüzde 83 seviyesine getirildi. İnşaat çalışmaları orta yol olmadan ilerliyor.

ŞAFTIN KAPATILMASI İNŞAATIN TAMAMLANDIĞI DEMEKTİR

Metro inşaatlarında tünel kazıcılarının yere indirilebilmesi için geçici olarak açılan kuyular, iş bitince kapatılıyor. Metro yapım rutinlerinin ortasında yer alan bu uygulama, metro inşaatından vazgeçildiği anlamına gelmiyor; Aksine yapılan işin tamamlandığı anlamına gelir. Trafiği etkileyen ve çevredeki yaşamı olumsuz etkileyebilecek süreksiz kuyuların kapatılması metro inşaatlarının olmazsa olmazları arasındadır.

SULTANBEYLİ TAKSİM MERKEZİ 55 DAKİKAYA İNECEK

Anadolu Yakası’nda 3 ilçeden geçecek, 8 istasyonlu ve 10.9 kilometre uzunluğundaki Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro sınırı ile Taksim ortasından Sultanbeyli’ye yolculuk 55 dakika olacak.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu