Ekonomi

Özbekistan’ın Türkiye Büyükelçiliği Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti

Özbekistan’ın Türkiye Büyükelçiliği EkonomiMüsteşar Maşrab Mamirov ve Büyükelçilik Birinci Sekreteri Hurşid Rahmanov, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Zeki Özdemir’i ziyaret ederek oda üyelerine Özbekistan’daki yatırım fırsatlarını anlattı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Zeki Özdemir, Maşrab Mamirov ve Hurşid Rahmanov’a, Sivas’ın tarihi, ekonomisi, sanayisi, kültürü ve turizm potansiyeli başta olmak üzere birçok konuda bilgiler aktardı.

Türkiye ile Özbekistan ve diğer Türk cumhuriyetleri arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirmeyi arzuladıklarını belirten Başkan Özdemir, iki ülke arasındaki ticari hacmin geliştirilmesi konusunda iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

Özbekistan’daki Yatırım Fırsatları Anlatıldı.

Sivas’ın Özbekistan ile ticari bağlarının ele alındığı toplantıya STSO Lideri Zeki Özdemir, Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Maşrab Mamirov, Büyükelçilik Birinci Sekreteri Hurşid Rahmanov ve girişimciler katıldı.

Programda konuşan Lider Zeki Özdemir, “Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda göreve geldiğimiz günden bu yana birçok etkinlik gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bugün Girişimcilik Haftası etkinliğiyle yeniden bir aradayız. Yatırım ve girişimcilik söz konusu olduğunda ihracatı programa dahil ettik ve Özbekistan’dan gelen misafirlerimizi programa davet ettik.” Biz de onu dahil edip sizlerle buluşturmak istedik” dedi.

Özbekistan’ın Türkiye Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Mashrab Mamirov, toplantıya katılanlara teşekkür ederek, Özbekistan’daki yatırım fırsatları ve devlet destekleri hakkında bilgi verdi. Mashrab Mamirov, Özbekistan-Türkiye ilişkilerine ilişkin bir sunum yaparak iş insanlarını Özbekistan’daki yatırım fırsatlarını değerlendirmeye davet etti.

ORAN Kalkınma Ajansı Sivas Yatırım Ofisi Koordinatörü Yunus Emre Şeker, Sivas’taki yatırım ortamına ilişkin sunum yaptı.

Program, Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan firmalara yapılan ziyaretlerle devam etti.

Özbekistan Heyeti, Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

STSO Lideri Zeki Özdemir ve Yönetim Kurulu üyeleri, Özbekistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Maşrab Mamirov ve Büyükelçilik Birinci Sekreteri Hurşid Rahmanov ile birlikte, Sivas 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Aselsan Sivas Güçlü Optik, hastane mobilyaları ve mobilyaları üreten Nitrocare ile birlikte tıbbi ekipman ve Dermokil markası altında “kil”. “Bazılı kozmetik ürünleri” ve “kişisel bakım ürünleri” üretimi yapan Ezel Kozmetik firmalarının üretim tesislerini ziyaret ederek, firma yetkililerinden üretim süreci ve ürünler hakkında detaylı bilgi aldılar. – SİVAS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu