Ekonomi

Lattice Yarıiletken Hisseleri Büyük Tahmin Eksikliği Nedeniyle Düşüyor

Lattice Semiconductor Corporation (LSCC), şirketin dördüncü çeyrek gelirinin ve ilk çeyrek kazançlarının finansal analistlerin tahminlerini kaçırdığını açıklamasının ardından Pazartesi günü piyasa sonrası işlemlerde hisse senedi fiyatlarında %8’den fazla düşüş yaşadı.

Yarı iletken üreticisi, dördüncü çeyrekte hisse başına 0,71 dolar kazanç bildirdi ve analistlerin ortalama tahmini olan 0,45 doları aştı. Ancak çeyreklik 170,6 milyon dolarlık gelir, beklenen 176,16 milyon dolara ulaşamadı.

Şirket, bu çeyrekte GAAP dışı brüt kar marjını %70,4 olarak bildirdi.

Ayrıca Lattice Yönetim Kurulu hisse geri alım planına izin verdi. Bu plan kapsamında şirketin Aralık 2024 sonuna kadar 250 milyon dolara kadar hisse senedi geri satın almasına izin veriliyor.

Lattice Semiconductor, 2024’ün önümüzdeki ilk çeyreği için 130 milyon ila 150 milyon dolar aralığında gelir öngörüyor; bu, finansal analistlerin 174,4 milyon dolarlık ortalama tahmininin oldukça altında.

Şirket, 2024’ün ilk çeyreği için GAAP dışı brüt kar marjının artı veya eksi %1’lik olası bir değişiklikle yaklaşık %69 olacağını tahmin ediyor.

“Şirket 2023 yılında işletme faaliyetlerinden rekor nakit elde etti; bu, bir önceki yıla göre %13 artış gösterdi. Yılı borçsuz tamamladık” dedi Lattice Semiconductor Mali İşler Direktörü Sherri Luther.

“Ayrıca dördüncü çeyrekte yaklaşık 900.000 hissemizi geri satın aldık. Bu, üst üste on üçüncü çeyrekte hisselerimizi geri satın aldık” diye ekledi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haberosmancik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu