Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2. Kilikya Ultra Maratonu’na hazır

Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘2. ‘Kilikya Ultra Maratonu’ hazırlıklarını tamamladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl birincisi düzenlenen ‘Kilikya Ultra Maratonu’nun bu yıl ikincisini düzenliyor. gençlik ve Spor Kamu Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve hazırlanan maratonun bu yıl uluslararası düzeyde olacağı ve 9-10 Haziran tarihlerinde Kızkalesi’nde gerçekleştirileceği belirtildi. Maraton ile Mersin’in kültürel ve doğal mirası spor Medya aracılığıyla tanıtılması amaçlanan etkinliğe katılan tüm sporcuların tarih, doğa ve sporun iç içe geçtiği bir yarışta ortaya çıkacağı belirtildi. 7, 15, 33 ve 54 kilometre olmak üzere 4 farklı etabın yer alacağı yarışmada, kıyıdan zirvelere kadar kentin tarihi dokusunun kültür, doğa ve spor turizminin birleşimiyle tanıtılacağı vurgulandı.

“2023’te 7 uluslararası organizasyonumuz olacak”

2023 yılında 7 uluslararası organizasyonun olduğunu ve bunlardan ilkinin 10 Haziran’da Kızkalesi’nde gerçekleştirilecek olan Kilikya Ultra Maratonu ile başlayacağını belirten Belediye Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Emrullah Taşkın, “Kilikya Ultra Maratonu, Geçen yıl birincisini düzenlediğimiz uluslararası düzeyde bu yıl ikincisini gerçekleştireceğiz.”9 Haziran’da Kızkalesi’nde bir fuarımız olacak. 10 Haziran’da da aynı yerde yarışlar yapılacak. 7, 15, 33 ve 54 kilometrelik 4 farklı etap” dedi.

Yarışlara ilginin yüksek olduğunu ve katılımcı sayısının şu ana kadar 500’e ulaştığını belirten Taşkın, “Toplamda 700-750 sporcunun katılımını bekliyoruz. Mersin’den tüm sporseverleri bu organizasyona davet ediyoruz. Kızkalesi’nde başlamış olacağız ve aynı zamanda diğer faaliyetlerimizi de başlatmış olacağız.” – MERSİN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu