Haber

Doğu’da 4 ilden depremzedeler için yardım seferberliği

Bingöl, Şırnak, Siirt ve Batman’dan depremzedelere çeşitli yardımlar gönderildi.

Kahramanmaraş’ta depremden etkilenen bölgelere destek amacıyla Solhan Kaymakamlığı ve Bingöl Belediyesi tarafından başlatılan kampanyaya hayırseverler destek veriyor.

Kaymakam Muhammed Çetin, deprem bölgesinde zarar görenlerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve belediye iş birliğiyle hayırseverlerin teslim ettiği malzemeleri deprem bölgesine gönderdiklerini belirterek, ” En büyük temennimiz bu sorunların bir an önce ortadan kalkması ve bir daha yaşanmamasıdır.” söz konusu.

Şırnak

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba ve Hilal köylerinde yaşayan oduncular tarafından deprem bölgesi için 60 ton odun toplandı.

Oduncu Sadık Babat, ülkedeki afetin yaralarını sarmak için ellerinden geleni yapmak istediklerini belirterek, “Deprem bölgesinde yakıtı olmayan ihtiyaç sahipleri için bu odunları kestik” dedi. dedi.

Siirt

Siirt’te Valilik ile uyum içinde depremzedeler için başlatılan kampanyaya kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Elektrikli ısıtıcı, kullanılmamış giysi, battaniye, gıda ve kişisel hijyen malzemeleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü salonlarında toplandı. Dün 10, bugün 23 tır olmak üzere deprem bölgesine 33 tır insani yardım gönderildi.

Pervari Kaymakamlığının verdiği bilgiye göre kamu çalışanları, esnaf, merkez ve köylerde toplanan 4 araç ile Siirt Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan 112 bin 506 ekmek deprem bölgelerine gönderildi.

Devlet memuru Ergün Çamurdaş’ın kentte ikamet eden 4 yaşındaki kızı Safiye Çamurdaş da kumbarasında biriktirdiği 495 liralık harçlığı depremzede çocuklara verilmek üzere Türk Kızılayı Siirt Şubesi’ne teslim etti. alan.

yarasa Adam

Batman Valiliği ve AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda deprem bölgesinde vatandaşların ihtiyaç duyduğu malzemeler depolarda toplanarak deprem bölgelerine sevk ediliyor.

Batman’da kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da desteğiyle 41 araç için gıda, giyecek, battaniye ve ısıtıcıların bulunduğu yardım malzemeleri toplandı.

haber-imamoglu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu