Haber

Bitlis’te 9 yaşındaki kız harçlığını depremzedelere bağışladı

Bitlis’te yaşayan 9 yaşındaki Zeynep Zişan Uludağ, kumbarasında biriktirdiği paraları Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenenlere bağışladı.

Bitlis Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından ülke genelinde yardım kampanyaları sürüyor.

Ailesiyle birlikte yardımların toplandığı depoya giden 9 yaşındaki Zeynep Zişan Uludağ, depremzedelere takviye güç sağlamak için biriktirdiği parayı Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay’a teslim etti.

Yardım çağrılarına kayıtsız kalmayan Uludağ’ın bu örnek davranışı yetkilileri duygulandırdı.

Kumbarayı teslim alan Tanglay, “Yediden yetmişe, küçüğünden büyüğüne kadar böyle bir milletiz” dedi. sözlerini kullandı.

Zeynep Zişan Uludağ’ın kumbarasını yardım deposuna getirdiğini belirten Tanğlay, şunları söyledi:

“Kumbarasını alıp depremzedelere teslim edeceğiz. Kızımız böyle bir günde üşümedi, sıcaklık sıfırın altında 15 dereceydi ve kara rağmen bize gelip kumbarasını teslim etti. Yeter ki böyle evlatlarımız olsun inşallah bu ülkenin başına bir şey gelmez.Ülkemizi bu kötü günlerden güzel günlere taşıyacağız.Kızımıza canı gönülden teşekkür ediyorum.Sağ olsun var olsun.”

Uludağ ise televizyonda üşüyen çocukları görünce üzüldüğünü ve yardım etmek istediğini belirtti.

sivrihisar-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu