Yaşam

Yenişehir Belediyesi’nden çocuklara robotik kodlama ve LEGO eğitimleri

Mersin Yenişehir Belediyesi, geleceğin bilim insanlarını ve teknoloji liderlerini yetiştirmek için Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle çocuklara robotik kodlama ve LEGO eğitimleri vermeye devam ediyor.

Mersin Yenişehir Belediyesi, yaz tatilinde çocukları hem eğlenceli hem de öğretici deneyimlerle buluşturuyor. Bilim Kahramanları Derneği iş birliğiyle düzenlenen FIRST LEGO League Challenge yaz kampında çocuklar, robotik kodlama ve LEGO eğitimleri ile yaz tatillerini verimli geçirme fırsatı buluyor. Günümüzün hızla gelişen teknolojik dünyasında çocukların erken yaşlardan itibaren STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarına ilgi duyması büyük bir değer taşımaktadır. Bu bilinçle hareket eden Mersin Yenişehir Belediyesi, çocuklara yönelik eğitim programlarını sürdürüyor.

Program kapsamında çocuklar, robotiğin temel ilkeleri ile tanışırken, LEGO kesimlerini kullanarak kendi robotlarını tasarlamayı öğreniyor. Eğitimler uzman eğitmenler tarafından verilmekte ve yaş gruplarına uygun seviyelerde içerik sunulmaktadır.

Başkan Özyiğit, “Yenişehirli çocuklarımızın yaratıcılıklarını geliştirmelerini, problem çözme becerilerini artırmalarını ve eğlenirken öğrenmelerini sağlıyoruz” dedi.

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geleceğin dünyasını şekillendirecek çocuklarımızı teknoloji ile buluşturarak, onları küçük yaşlardan itibaren bilim ve mühendislik alanlarına yönlendirmek istiyoruz. Bu amaçla Bilim Kahramanları Derneği iş birliği ile Robotik Kodlama ve LEGO eğitim programını hayata geçirdik.Çocuklarımızın yaratıcılıklarını geliştirmelerini, problem çözme becerilerini artırmalarını ve eğlenirken öğrenmelerini sağlıyoruz.” söz konusu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu