Yaşam

Ünlü isimler deprem sonrası çadır çağrısına isyan etti: Bağışlar nerede?

6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ilde çalışmalar sürerken, en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da dün akşam saatlerinde arka arkaya iki deprem meydana geldi. Hatay’da dün akşam saat 20.04’te Defne ilçesinde 6.4, Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde deprem saat 20.07’de meydana geldi. Depremin merkez üssü Defne’nin Belediye Başkanı İbrahim Güzel, herkesin dışarıda acil durum çadırı beklediklerini söyledi. Açıklamanın ardından birçok ünlü isim, ortak yayında toplanan 115 milyar 146 milyon 528 bin TL’yi hatırlatarak, çadır olmamasını kınadı.

DEFNE BELEDİYE ŞİDDESİ: ACİL ÇADIR İSTİYORUM

Defne Belediye Başkanı İbrahim Hoş, NTV’ye yaptığı açıklamada, “Elektrikler kesildi. Kahramanmaraş depreminden daha çok bu depremi hissettik. İnsanların çığlıkları arasında konteynerde koordinasyon sağlamaya çalışıyorum. Yıkılan binalar var. Raporları yetkililerle paylaşıyoruz. Valilik ile koordineli çalışıyoruz. İlçenin tamamında elektrik yok. “Tanık olduğum olay insanların çığlıklarıydı. Durum bir felaket. Kahramanmaraş depremini de yaşadım bunu da. Maraş depremini üçe katlayan bir deprem. Vatandaşlarımız için acilen çadır istiyorum. Burası büyükşehir değil. Burası taştan bir kasaba, dağınık bir yerleşim. Burada vatandaşlarımız çadırkentlerde” diyen Başkan, “Çadırkent yapmak yerine vatandaşlara bir çadır verilse fazlasıyla yeterli olur” dedi.

İşte ünlü isimlerin çadır direkleri…

Mayın Tugayı

“O kadar yardım toplandı. Belediye başkanı telefonla çadır istiyor. Çadır…”

ŞAHAN GÖKBAKAR

“O kadar milyarlarca yardım ekranlardan toplandı. AFAD, İBB, dernekler, şirketler vs… Herkes ‘çadırkent yaptık’ dedi. Hatta bazıları giriş holü var diyerek televizyonda çadır bile yaptı. mahzenler filan… Ama yine de insanlar çadır için yalvarıyor! Yazık!”

BURCU BİRİCİK

“Toplanan milyarlarla bölgelere çadırlar, konteynırlar, erzak, sobalar yağmış olmalı. Çadırlar nerede?”

ARMAgan ÇAĞLAYAN

Facianın üzerinden 15 gün geçti, hala çadır arayanları paylaşıyoruz” dedi.

BERRAK TUZUNATAÇ

“Bu kadar bağış toplandı. Neden hala deprem bölgesinde yeterince çadır yok? Neden, neden?”

ATİLLA TAŞI

“Havada o milyarlar uçtu, sevindik. Nerde bu çadırlar arkadaşlar? Her yerden çadıra muhtaç yağmur yağıyor! Yapılacak paralar için çadırkent yapamaz mıyız?”

haber-demre.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu