Haber

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay Soma’da maden işçileriyle buluştu

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Manisa’nın Soma ilçesinde Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şubesi üyeleriyle bir araya geldi.

Atalay, ilçe programı kapsamında Soma Maden Şehitliği’ni ziyaret ederek şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktı. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Soma Şubesi’nde yönetim kurulu üyeleri ve maden işçileriyle bir araya geldi.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Atalay, Soma’da 301 personelin hayatını kaybettiği maden kazasının üzerinden 10 yıl geçtiğini, mahkemelerin madenci yakınlarını rahatlatacak bir karar vermediğini savundu.

Dava dosyasının Anayasa Mahkemesi tarafından inceleneceğini belirten Atalay, “Burada mağdur olan biziz. 301 kardeşimizin çocuğu ve ailesi var. Bu konuyla ilgili verilen karardan toplumun neredeyse tamamı rahatsız. Anayasa Mahkemesi bir an önce detaylı olarak incelesin, geleceği görelim.” söz konusu.

Kayıpların geri getirilemeyeceğini vurgulayan Atalay, “Her seferinde ‘Bu son olsun’ diyordu. “Maalesef bunun uzun sürmeyeceğini söylüyoruz. Bu kardeşlerimizin çocukları o zaman 1 yaşındaydı, şimdi ise 10 yaşındalar. Yani onlara bir ev ya da para vererek hayatlarını biraz kolaylaştırıyor olabiliriz ama oğul, baba, erkek kardeş, kardeş ya da eş bir daha gelmiyor” dedi.

Atalay’a ziyaretinde Soma Belediye Başkanı Ali Tulup ve Türkiye Maden Personel Birliği Başkanı Nurettin Akçul da eşlik etti.

haber-oltu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu