Teknoloji

Tesla indirimde yeni bir boyuta geçti

Tesla, fiyat hareketlerinde “agresif oynamaya” devam ediyor. Bu sefer agresif fiyatlandırma, Alman ticari müşteriler için kafa karıştırıcı…

Tesla sözcüsü 15 Mayıs 2023 Pazartesi günü şirketin filo müşterileri için 2.250 Euro’luk (2.447 $) ek bir indirim sunduğunu söyledi.

Kampanyalı satışlar, Ağustos ayı sonuna kadar teslim edilecek tüm Model 3 ve Model Y araç siparişlerinde geçerli olacaktır.

Bu durumda indirimler devlet üsleri dahil edildiğinde 9.750 avroya kadar çıkabiliyor. (Tesla Model 3 fiyatından yaklaşık yüzde 30 ve Model Y’den yaklaşık yüzde 25 indirimli.)

Şirket araçları, birçok ülkede olduğu gibi Almanya otomobil pazarının değerli bir bölümünü oluşturuyor. Vergi teşvikleri onları patronlar için avantajlı hale getiriyor.

Kampanyanın, 1 Eylül’de sona erecek olan ticari kuruluşlara yönelik bir hükümet programının son aylarına denk gelecek şekilde zamanlandığı kaydedildi.

TESLA’NIN KÂRI DÜŞÜRSE İNDİRİMİ VAR

Tesla, bu yılın başlarındaki agresif indirimlerin karlılık üzerinde önemli bir etkisi olmasına rağmen talebi canlandırmak için fiyatları düşürmeye devam edeceğini söyledi. Geçmişte emsal stratejilerin diğer otomobil üreticileri üzerinde geri teptiği hatırlatılmalıdır.

yahsihanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu