Haber

Süleyman Soylu’dan ’14 Mayıs Darbe Teşebbüsü’ Demesini İsteyen Muhabirin Kimliği ve Telefonu Geldi

Gazeteci Filiz Gazi, İçişleri Bakanı ve Milletvekili Adayı Süleyman Soylu’ya “14 Mayıs darbe girişimidir” sözlerini sordu. Soylu’nun savunması, Gazi’nin kimliğini ve telefonunu aldı, videoları silmeye çalıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, cuma namazı için Gaziosmanpaşa’nın Hürriyet Mahallesi’nde bulunan Beraat Camii’ne geldi. Çıkışta Süleyman Soylu’ya soru sormaya çalışan Gazeteci Filiz Gazi, savunucuları tarafından engellendi.

14 Mayıs seçimleri ile 15 Temmuz darbe girişimi karşılaştırmasını yapan Soylu, “15 Temmuz fiili bir darbe girişimidir. 14 Mayıs 2023, Türkiye’yi tasfiye etme hazırlıklarının her birini bir araya getirebilecek bir siyasi darbe girişimidir” dedi.

True Gündem muhabiri Filiz Gazi, Soylu’ya bu sözleri sordu. Ardından yaşananları Gazi şöyle anlattı:

Asil cevap vermiş: Böyle bir şey var mı? Amerika’dan bahsediyorum. Amerika’yı biliyor musun? Afganistan’a ne yaptıklarını biliyor musunuz?’

soruma; Anlatır mısınız bilmeyen öğrensin diye devam ettim. Bitmişti, uğursuz gülümsemesinden belliydi. “Soruya cevap veriyorum. Cumanız mübarek olsun” dedi.

Etrafındaki kalabalığa ateş etmeye devam ettim. Çıkış kapısına yaklaştığında bana baktı ve göz işareti yaparak tekrar gülümsedi. Evet, kusursuz bir biçimde sona erdi. Yanındaki muhafazaları da beni kulaktan kulağa, göz temasıyla birbirimize işaret ediyordu. Badire geliyor, nedeni kesinlikle ziyaretleri, imajımı savunmam gerektiğini düşündüm.

Saniyeler içinde savunma ve polis etrafımı sardı. Kimliklerim fotoğraflandı. Polisler telefonumu elimden aldı ve görüntülerimi silmeye çalıştı. Ama sildiğini sandığı görüntüler hala telefonumdaydı. Telefonumu alıp bölgeden ayrıldım.’

haber-eregli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu