İş

SKF, 2023’te 100 milyar SEK’i aşan satışlarla güçlü bir performans bildirdi

GÖTEBORG, İsveç – Rulmanlar ve ilgili teknolojilerde dünya lideri SKF, 2023’ün dördüncü çeyreğine ve tüm yılına ilişkin mali sonuçlarını açıkladı. Güçlü piyasa koşullarına rağmen şirket, ilk kez 100 milyar SEK’i aşan net satışlarıyla önemli bir kilometre taşına ulaştı. yılı önceki yıla göre %7,1 artışla 103.881 milyon SEK ile tamamladı.

Dördüncü çeyrekte organik büyümede %1,9’luk hafif bir düşüş yaşandı ve net satışlar 24.438 milyon SEK’e ulaştı. Şirket bu düşüşü ekonomik yavaşlamadan etkilenen tüm bölgelerdeki müşteri talebinin azalmasına bağladı. Ancak etkili fiyat ve karışım yönetimi bu etkiyi kısmen telafi etti.

SKF’nin yıl için düzeltilmiş faaliyet karı, 2022’deki %10,5’e kıyasla önemli bir iyileşme göstererek %12,5’lik bir marjı yansıtarak 12,977 milyon SEK’e yükseldi. Dördüncü çeyrekte düzeltilmiş faaliyet karı, 2,542 SEK’e kıyasla %12,0 marjla 2,929 milyon SEK olarak gerçekleşti. milyon ve geçen yılın aynı döneminde %10,0 marjla gerçekleşti.

Başkan ve CEO Rickard Gustafson, demiryolu, endüstriyel dağıtım ve havacılık gibi hedeflenen yüksek büyüme gösteren segmentlerdeki güçlü sonuçların altını çizerek, şirketin dirençli performansa yönelik stratejik dönüşümüne itibar etti. SKF’nin Endüstriyel iş kolu, düşük talebe rağmen çeyrek boyunca %15’in üzerinde etkileyici bir düzeltilmiş faaliyet marjına sahip oldu.

SKF’nin Otomotiv iş kolu için dördüncü çeyrekte düzeltilmiş faaliyet marjı, sezon için tipik olan %4 olarak gerçekleşti. Gustafson, özellikle elektrifikasyon ve daha düşük sürtünme çözümlerine geçişle birlikte temel iş performansına olan güvenini dile getirdi.

SKF’nin operasyonlardan elde ettiği nakit akışı dördüncü çeyrekte güçlüydü ve yıllık toplam 13,8 milyar SEK’e 3,9 milyar SEK katkıda bulundu. Şirket ayrıca 1.000’den fazla işçinin işten çıkarılmasını da içeren 2 milyar SEK tutarındaki yıllık tasarruf programını da başarıyla tamamladı.

SKF, 2024 yılına baktığımızda piyasadaki oynaklığın ve jeopolitik belirsizliğin devam etmesini bekliyor ve ilk çeyrekte organik satışlarda orta tek haneli bir düşüş, tüm yıl için ise düşük tek haneli bir düşüş öngörüyor. Ancak SKF, tedarik zinciri optimizasyonu, portföy yönetimi ve sürdürülebilirlik liderliğine odaklanan stratejik girişimleri uygulamaya kararlıdır.

Grubun sağlam mali durumunu göz önünde bulunduran Yönetim Kurulu, hisse başına 7,50 SEK temettü dağıtılmasını teklif etti. Bu finansal genel bakış SKF’nin basın bültenine dayanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

SKF’nin 2024’e doğru yolculuğu ihtiyat ve iyimserliğin bir karışımıyla işaretlenmiştir. InvestingPro’dan gelen son bilgilere göre şirketin mali durumu, piyasa belirsizliklerinin üstesinden gelmek için sağlam bir temele sahip olduğunu gösteriyor. Dikkate değer bir InvestingPro İpucu, SKF’nin kısa vadeli kazanç artışına göre 12,57’lik düşük fiyat-kazanç (F/K) oranının altını çizerek, büyüme beklentileri göz önüne alındığında hisse senedinin değerinin düşük olabileceğini öne sürüyor. Bu, şirketin düşük fiyat oynaklığıyla birleştiğinde, değişken bir piyasada yatırımcılara bir miktar istikrar sağlıyor.

SKF’nin varlık ve yükümlülüklerinin aktif yönetimi, mali dayanıklılığını daha da güçlendirmektedir. Şirketin likit varlıkları kısa vadeli yükümlülüklerini aşıyor ve bu da sağlam bir likidite pozisyonuna işaret ediyor. Ek olarak SKF, orta düzeyde bir borçla faaliyet göstermektedir ve bu, uzun vadeli finansal sürdürülebilirlik açısından olumlu bir işarettir. SKF, %3,53 temettü getirisi ve 29 yıl üst üste temettü ödemelerini sürdürme performansıyla hissedarlarına değer kazandırma konusundaki kararlılığını göstermektedir.

SKF’nin finansal durumunu daha derinlemesine incelemek isteyenler için InvestingPro ek bilgiler sunmaktadır. Şu anda şirketin performansı ve potansiyeli hakkında kapsamlı bir analiz sağlayan 8 InvestingPro İpucu daha mevcut. İlgilenen okuyucular, InvestingPro aboneliklerinde %50’ye varan indirimle birlikte özel Yeni Yıl indiriminden yararlanabilirler. SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10, SFY241Kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde %10 indirimden yararlanabilir ve tüm uzman finansal analiz ve ipuçlarına erişebilirsiniz.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu