Haber

Şırnak’a 53 spor tesisi eklendi

– Bölgede barış ve inanç ortamı, Şırnak 53 sportesisi getirdi

ŞİRNAK – Şırnak’ta 251 milyon liralık yatırımla 5 yılda 53 spor tesisi inşa edildi. Son dönemde artan gençlik ve spor yatırımları sayesinde vatandaşların çağdaş spor tesisleriyle buluşacağı projeler hayata geçirildi. Bu çerçevede inşa edilen öğrenci yurtları, spor salonları, gençlik merkezleri, havuzlar, tenis kortları, futbol sahaları ve atletizm pistlerinden oluşan 53 tesis sayesinde kentteki lisanslı sporcu sayısı da arttı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, huzur ve güvenin tesis edilmesiyle son yıllarda kente önemli yatırımların yapıldığını söyledi. “Bu sadece bir stadyum değil. Burası sadece bir stadyum değil. Burada bizim atletizm alanımızda uluslararası arenada rekabet edebilecek düzeyde yapılıyor. Burası tek futbol sahası değil. Yapılacak bir tesis. Atletizm veya sporcu yetiştirme ile ilgili tüm branşlardan yararlanılıyor, değerlendiriliyor ve yararlanılıyor. Cizre’de 1500 kişilik spor salonu. “Spor salonu yapıyoruz. Cizre’deki butik spor salonu çok kısa sürede teslim edilecek. İdil’deki yüzme havuzumuzu da bu yıl bitireceğiz inşallah. Orada hızla devam ediyor” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Şırnak ve ilçeleriyle birlikte 247 milyonluk yatırım yaptığını belirten Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, “Şırnak Gençlik Merkezimiz başlayacak. Bu tesisler projelerimize yansıyor. Şırnak’ta her alanda gençler spor açısından çok önemli bir mesafe kat etmişler.Şırnak bazda aktif ve lisanslı sporcu sayısında Türkiye’de birinci sırada.Toplamda ise ilk 7-8’de yer alıyor. Birçok büyük şehrin önünde. Şırnak tüm dereceleri alt üst edecek. Burada uluslararası yarışmalar düzenliyoruz. Türkiye’nin birçok bölgesinden ve hatta birçok ülkeden uluslararası yarışmalar düzenliyoruz. O bu yarışlara katıldı. Eminim ki tesislerimiz tamamlandığında hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda daha birçok faaliyet gerçekleştirilecek ve bugün olduğu gibi yakın gelecekte de Şırnak’ın ismi çok üst düzeyde anılacaktır. . Tesislerde büyüyecek ve bizim gururumuz olacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu