Haber

Samsun’un refüjleri kadınların elinde güzelleşiyor

Samsun’un refüjleri kadınların elinde güzelleşiyor

SAMSUN – Samsun’da ortancaların çiçeklenme ve bakım işlemleri kadınlar tarafından yapılmaktadır. Refüjleri süslemek için büyük çaba sarf ettiklerini belirten hanımlar, vatandaşları çiçeklere basmamaları ve koparmamaları konusunda uyardı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, nisan ayının prestijiyle 675 bin çiçek dikerek şehri süsleyecek. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin farklı noktalarında görevlendirilen hanımlar, refüj ve yol kenarlarını daha estetik hale getirmek için çiçek ve bakım çalışmalarına başladı. Orta refüjlere farklı bitkiler dikerek şehri güzelleştiren hanımlar, işlerini severek yaptıklarını ve konut ekonomisine katkı sağladıklarını söylediler.

“Çiçeklere basmayın veya ezmeyin”

Vatandaşları ‘duyarlılığa’ davet eden Remziye Altunok, “Buraya süs bitkileri dikiyoruz, refüjleri süslüyoruz. Elimizden geldiğince şehrimizi güzelleştirmeye çalışıyoruz. Bazıları bitkilere zarar veriyor.” dedi.

“Bitkilere zarar vermeyin”

Fatma Akın isimli hanımefendi, “İşimiz çok güzel ve çok keyifli. Biz bu işi severek yapıyoruz. Bitki, çiçek, gül ne ararsanız ekiyoruz. Samsun’da kaç bitki olduğunu görüyoruz. Bir uyarı olarak” dedi. Vatandaşlara, fabrikanın içinde yürümemelerini rica ediyorum” dedi. Onları dikmek için çok çalışıyoruz. Vatandaşlarımız bitkilere zarar vermesin” dedi.

pulumurajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu