Teknoloji

‘NoCode’ nedir? Avantajları nelerdir?

Kendi oyununuzu yapmak istiyorsanız, uygulamanın veya toplumun yararına hizmet edecek platformunuzu geliştirin veya yakın zamana kadar yapay zeka alanında çığır açacak bir projeye imza atın. ortalamanın üzerinde kod bilgisisahip olman gerekiyordu.

Ancak her geçen gün yaygınlaşan yazılım dünyasında yeni bir kavram ortaya çıkmıştır: NoCode (Kod Yok)Ve LowCode (Düşük Seviye Kodu) kavramlar. Peki nedir bu kavramlar, hiç kod bilmeden proje geliştirip hayata geçirmek ne kadar mümkün?

NoCode ve LowCode nedir?

NoCode ve LowCode teknolojileri re’sen kavramlar ve teknolojiler değildir. Bu konsepti müşterilerine sunmak isteyen bu teknolojiler, Projelerin kodsuz gelişimini sağlamayı hedefleyengirişimler tarafından geliştirilmiş ve piyasaya sürülmüştür.

NoCode ve LowCode teknolojilerinin temel amacı yazılımcılara veda etmek değildir. Yazılım geliştiricilerin kod yazma ihtiyacını azaltmak, burada zamandan tasarruf etmek asıl dikkat edilmesi gereken husustur. fonksiyonel özelliklere.

Avantaj elbette bununla da sınırlı değil. Projeniz ne kadar kapsamlı olursa, yönetilmesi de o kadar karmaşık hale gelir. Bu teknolojiler tıpkı yapay zeka sayesindeAyrıca, belirli süreçler için gerekli olan karmaşık raporlar ve veritabanı sorguları için geliştiricilerin ihtiyaç duyduğu teknik becerileri de azaltır.

Özetlemek gerekirse, NoCode ve LowCode platformları

  • Geliştirme süresini azaltır: Geliştiricilerin daha az kod yazmasını kolaylaştırır. Projelerin daha hızlı tamamlanmasını ve piyasaya sunulmasını sağlar.
  • Daha az eğitim gerektirir: Teknolojinin kullanımı genellikle kolay ve esnektir. Geliştiriciler için özel, uzun bir eğitim gerektirmez.
  • Daha az hata riski sunar: Yazılımın çeşitli bileşenlerini otomatik olarak yönetir. Bu sayede geliştiricilerin yapabileceği hataları azaltır.
  • Daha az maliyet vaat ediyor: Geliştiricilerin daha az zaman harcamasını ve daha az hata yapmasını sağlar. Bu, projelerin maliyetini azaltır.
  • Daha az teknik beceri gerektirir: Daha az teknik geliştiricinin yazılım geliştirmesine izin verir. Bu sayede daha fazla geliştiricinin projelerde yer almasını sağlar.

NoCode ve LowCode geleceğin teknolojileri olarak görülüyor:

Gartner’ın 2021 yılında yayınlanan araştırması, 2025 yılında geliştirilecek iş uygulamalarının %65’inin NoCode ve LowCode teknolojileri ile geliştirileceğini ortaya koydu. Ayrıca farklı araştırmalar da bu teknolojilerin 2030 yılında kullanılacağını gösteriyor. 187 milyar dolarlık pazar büyüklüğü ileelde edildiği kaydedildi.

NoCode ve LowCode Türkiye’de de yayılıyor: İşte ilk sağlayıcılarından NoCodeTime

Ağustos 2022’de Tunç Eryiğit tarafından kuruldu. NoCodeTime , kısa sürede Türkiye’de ve küresel pazarda birçok şirket ve departmanda dijital dönüşüm projelerine imza atmayı başardı. En değerli projelerinden biri ABD’nin Güney Karolina eyaletindeydi.

Girişim, eyaletteki eğitim düzeyini iyileştirmek için geliştirildi. RAED (Eğitim Verilerinin Raporlanması ve Analizi) Projesi ile 750 bini aşkın öğrencinin verilerini tek bir platformda toplayıp analiz etti. Bu proje de Bilişim Vadisi’nde yer almaya hak kazandı.

ABD’de hayata geçirdikleri ve onlar için ilk projeleri olan proje artık temellerini atıyor. 2 hafta sonra tamamlanmış. Proje, bir sağlık kuruluşu için teklif, analiz ve geliştirme süreçlerini içermektedir.

NoCodeTime’ın hizmetleri hakkında bilgi almak için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu