Haber

Narlıdere’de ‘Beslenme Torbası Projesi’nin Kapsamı Genişliyor

Narlıdere Belediyesi ihtiyaç sahibi öğrencilere beslenme desteği vermeye devam ediyor. İlçede yaklaşık 500 ilköğretim öğrencisine gıda takviyesi yapan Narlıdere Belediyesi, önümüzdeki eğitim döneminde bu sayıyı 1200’e çıkarmayı hedefliyor. Hiçbir çocuğun okula aç gitmesine izin veremeyeceklerini söyleyen Önder Engin, “Okula aç giden bir çocuğun derslerinde başarılı olmasını bekleyemeyiz. Bu nedenle önümüzdeki eğitim döneminde Beslenme Çantası Projesi’nin kapsamını genişletmeyi hedefliyoruz” dedi.

Narlıdere Belediyesi okullarda ikinci devrenin başlamasıyla başlattığı beslenme vakfını sürdürüyor. Beslenme Kabı projesi ile 10 haftadır ilçede eğitim gören yaklaşık 500 ilköğretim öğrencisine haftada 5 gün 1 öğün beslenme desteği sağlayan Narlıdere Belediyesi; Gelecek yıl Lunch Box projesini daha fazla öğrenciye ulaştırmayı hedefliyor. Önümüzdeki yıl ilkokula ek olarak ortaokul öğrencilerinin de projeye dahil edilmesiyle beslenme desteğinden yararlanacak öğrenci sayısı 1200’e çıkacak. ihtiyaç sahibi öğrenciler; İçinde kek, süt, meyve ve kuruyemiş gibi eserlerin de bulunduğu besin tabanını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor. Narlıdere Belediyesi’nin projesine vatandaşlar da Narlıdere Üretici Kadın Kooperatifi aracılığıyla bağışta bulunabiliyor.

“YAPILMIŞ BESLENME ÖĞRENMEYİ ETKİLİYOR”

Okullarda ikinci dönemin başlamasıyla birlikte hayata geçirdikleri Beslenme Kabı Projesi’ni önümüzdeki eğitim döneminde daha fazla bireye ulaştırmak istediklerini söyleyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Bizim için büyük önem taşıyor. okul çağındaki çocukların fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimleri için yeterli ve istikrarlı beslenmeleri önemlidir. Çocuklarımıza küçük yaşta sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmalı ve onları yetersiz beslenme sorunuyla karşı karşıya bırakmamalıyız. Hiçbir çocuğumuzun okula aç gitmesine izin veremeyiz. Okula aç giden bir çocuğun derslerinde başarılı olmasını bekleyemeyiz. Bu nedenle önümüzdeki eğitim döneminde Beslenme Çantası Projesi’nin kapsamını genişletmeyi hedefliyoruz. Genel Liderimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Çocukların beslenme çantalarını mutlaka doldurun’ sözü bizim görevimiz olup, daha çok çocuğumuza temel besin sağlamak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu