Yaşam

Karşıyaka Belediyesi sağlık sohbetleriyle farkındalık yaratıyor

Karşıyaka Belediyesi sağlık sohbetleriyle farkındalık yaratıyor

Sağlık alanında kente kazandırdığı proje ve yatırımlarla fark yaratan Karşıyaka Belediyesi, alanında uzman konuşmacılarla farkındalık sohbetlerine devam ediyor.

Farklı sağlık konularını kapsayan röportaj ve seminerlerle vatandaşlar bilgilendiriliyor ve toplumsal bilincin güçlenmesine katkı sağlanıyor.

Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Daha sağlıklı bir toplum hedefiyle çalışmalarımıza yön veriyor, ücretsiz olarak düzenlediğimiz etkinliklere herkesi bekliyoruz.”

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Tabip Odası işbirliğiyle düzenlenen farkındalık etkinliklerinde her yaştan bireyin karşılaşabileceği sağlık sorunları hakkında bilgiler veriliyor. Alanında uzmanların konuşmacı olarak yer aldığı seminer ve söyleşilerde beslenmeden egzersize, sağlıklı yaşlanmadan ruh sağlığını koruma yöntemlerine kadar pek çok konu ele alınıyor. Belediyeye bağlı Çarşı Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklere vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor.

‘Anksiyete Bozuklukları’ başlığı altında Dr. Habibe Güneş rehberliğinde gerçekleştirilen seminere Dr. Şükriye Kaplan Uzunoğlu konuşmacı olarak katıldı. Seminerde günlük hayatta karşılaşılan problemlerin çözüm yöntemleri tartışıldı. Ayrıca sıkıntı ya da duygudurum bozukluklarına yol açabilecek olgu ve olaylar karşısında neler yapılması gerektiği tartışıldı.

SAĞLIKLI YAŞLANMA
Çarşı Kültür Merkezi, hafta boyunca ‘Sağlıklı Yaşlanma ve Egzersiz’ seminerine ev sahipliği yaptı. Oğuz Yanık başkanlığında düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Dr. Mesut Nalçakan, katılımcılara değerli bilgiler verdi. Sağlıklı ve aktif yaşlanmak için eğitimin günlük yaşamın bir parçası olması gerektiği vurgulandı. Bu seminerler sayesinde hem bilgi sahibi olduklarını hem de bilinçlendiklerini belirten izleyiciler, Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür etti.

ASTIM HASTALIĞINA CEVAP VERİLECEK
Bir sonraki seminer ‘Alerjik Astım-Bilinenler ve Bilinmeyenler’ başlığıyla Çarşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 9 Kasım Perşembe günü gerçekleştirilecek seminere Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Can Sevinç konuşmacı olarak katılacak.

“HEPİMİZİN SORUMLULUĞU VAR”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr., sağlıklı bir toplum için bireylerin bilgilendirilmesinin önemine değindi. Cemil Tugay, “Karşıyakalı vatandaşlarımızın her alanda bilgi ve bilince sahip olmalarını sağlamak amacıyla düzenlediğimiz röportaj, seminer gibi etkinliklerde uzman konuşmalarımız çeşitli konuları ele alıyor. Sağlıklı bir toplum yaratma konusunda her birimize sorumluluk düştüğünü biliyor ve çalışmalarımızı bu bilinçle yönlendiriyoruz. “Düzenlediğimiz ücretsiz etkinliklere tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

karabaglarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu