Haber

İzmir Kemeraltı Çarşısında Yangın: Can Kaybı ve Yaralanma Yok

İzmir Kemeraltı Çarşısı’ndaki hediyelik eşya dükkanında çıkan yangın, daha sonra yanındaki dükkanlara da sıçradı. Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangında herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadı.

İzmir’de Kemeraltı Çarşısı’nda Kızlarağası Han’ın karşısındaki hediyelik eşya dükkanının ikinci katında nedeni henüz belirlenemeyen yangın çıktı. Alevler yan taraftaki işyerlerine de sıçradı ve 4 dükkanı da sardı. Bölgedeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın nedeniyle bölgede yoğun duman oluşurken, çok sayıda iş yeri boşaltıldı.

Panjurlar kesilerek müdahale edildi.

Öte yandan yangının çıktığı bazı dükkanların kepenkleri kapalı olduğundan itfaiye ekipleri kepenkleri keserek yangına müdahale etti. Polis ve polis ekipleri bölgede patlama ihtimaline karşı güvenlik önlemi aldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri dumandan etkilenen vatandaşlara müdahale etti.

“Yangın değil sigorta gündemde”

Yangınla ilgili açıklama yapan Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Lideri Semih Girgin, “Öncelikle hepimize geçmiş olsun diliyorum. Kemeraltı’nın en büyük korkusu bu yangınlar. Yangının o dönemde çıkması maalesef bizim için bir avantaj. Gün. Bundan dolayı mutluyuz. Giriş yollarına denk gelmesi çok kıymetli. Araçların giremediği sokaklar var.” . Sabah esnafımız dükkanı açtığında yangın çıktı. Daha sonra yan yana ve arka arkaya 3 dükkana yayıldı. Dükkanların çatılarında ve eşyalarda büyük hasar oluştu. Geçtiğimiz ay bu bölgenin karşısında itfaiyemize eğitim verdik ve yangın dolapları kurdurduk. İlk müdahaleyi esnaf yapsın diyorduk ama o an yaşanan patlama ve gerginlikle iş büyüdü. İçerisinde plastik süs eşyaları da bulunmaktadır. Yangını da artırdılar. Yangın şu anda kontrol altına alındı. Ancak gündem yangından ziyade sigortadır. Kemeraltı sit alanı olduğundan birçok iş yerinin sigortası bulunmamaktadır. Esnafımız bu konuda oldukça aktif. “Bir mağduriyet var” dedi.

Kemeraltı’nda altyapı çalışmalarına başladıklarını belirten Girgin, “Çok büyük bir adım atıldı ve bu 3 yıl daha sürecek. Yaptığımız her altyapıda yeni yangın dolaplarıyla yangından korunma sağlamaya çalışıyoruz. Bu bir proje. Hayatın bir gerçeği. Tedbir almak esnafımızın sorumluluğundadır. Deprem ve yangın da bu türdendir.” “Tarihi alanlarda göz ardı edilemeyecek bir durum. Çok daha farklı tedbirlerin alınması gerekiyor. Bunlar Belediye ve Valiliğin alacağı tedbirlerle sağlanabilir” dedi.

Ekiplerin uzun uğraşları sonucunda yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. – İZMİR

haber-golhisar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu