Sağlık

Hemşirelerin Şiddetine Karşı Saç Kesme Eylemi!

Saç Kesim Hareketi Başladı!!! Silivri Devlet Hastanesi’nde görevli hemşirenin hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalması ve saçlarının yolulması üzerine hemşireler, sağlıkta şiddete karşı ‘Saç Kesme’ hareketi başlattı. HEP-SEN’in başlattığı eylem Türkiye genelinde hızla yayılıyor.

HEP-SEN’den yapılan açıklamada, “İstanbul Silivri Devlet Hastanesi’nde bir hemşireyi hedef alan terör şiddetine karşı Hep-Sen hareketinin başlattığı ve ülke geneline yansıyan tepkiye selamlar. Yetkililerin üç maymunla oynamasına rağmen. Tepkiselliğimiz artmaya devam edecek, herkes suskun ve boğucu, Hep-Sen ayrımcılığın esas alındığı bir ortamda şiddete tepkide dahi tereddüt etmiyor ve gereğini yapıyor. Tüm sağlık çalışanları #çarşafıma dokunma Sizi tepkinizi temel almaya davet ediyoruz.”

Kanunlar Caydırıcı Olmalı

Birlik Sıhhat Sen Genel Başkan Yardımcısı Hemşire Neslişah Karakaptan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı. Karakaptan, sağlıkta şiddetin bilinmemesinin temel nedeninin etkin caydırıcı yasaların bulunmaması olduğunu ve hiçbir sağlık çalışanına şiddet uygulanmaması gerektiğini vurguladı. Karakaptanlı sağlık çalışanlarının da kamu hizmeti verdiği ve her birinin bir ailesi olduğu unutulmamalıdır. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu