Haber

Halk Savunma Kuvvetleri Myanmar’da bir idari şehri ele geçirdi

Myanmar’da askeri yönetime karşı silahlı Halk Savunma Güçleri’nin (PDF) ilk kez idari bir şehri ele geçirdiği iddia edildi.

Myanmar’da darbeyle iktidara gelen askeri hükümete karşı kurulan ve “sivil hükümet” olarak anılan Ulusal Birlik Hükümeti (NUG), Facebook hesabından bir açıklama yaparak, kamu binalarının kontrol altına alındığını vurguladı. Myanmar’ın Sagaing bölgesindeki Kawlin şehri PDF’ye aktarıldı.

Açıklamada, saldırının ardından ilk kez idari bir şehrin ele geçirildiği iddia edildi.

Associated Press’in (AP) ismini vermek istemeyen bir bölge sakiniyle yaptığı röportajda, çatışmalarda 20’den fazla ordu mensubu ve 3 PDF üyesinin hayatını kaybettiği, hayatını kaybeden sivil sayısının ise çok olduğu belirtildi. henüz bilinmiyor.

Adını vermek istemeyen bir diğer bölge sakini ise AP’ye verdiği röportajda, aralarında cezaevlerindeki tutukluların da bulunduğu yaklaşık 30 bin kişinin PDF yoluyla bölgeden tahliye edildiğini belirtti.

Myanmar’da askeri darbe

Myanmar ordusu, 2020 genel seçimlerinde hile yapıldığı iddiaları ve ülkede yaşanan siyasi gerginlik üzerine 1 Şubat 2021’de yönetimi devralmıştı.

Ordu, ülkenin fiili cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı Suu Kyi başta olmak üzere çok sayıda yetkiliyi ve iktidar partisi yöneticisini gözaltına aldı ve olağanüstü hal ilan etti.

Kovid-19’a uymadığı gerekçesiyle Ulusal Doğal Afet Yasası’nı ihlal, seçimde yolsuzluk, zimmete para geçirme, rüşvet kabul etme, isyana teşvik, Devlet Sırları Yasası, bağlantı yasası, ithalat ve ihracat maddelerini ihlal etmekle suçlanan Suu Kyi, 19 önlem. , Şubat ayında ev hapsine alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu