Haber

Filistin: İsrail bu yıl 220’den fazla Filistinliyi öldürdü, 832 binayı yıktı

Filistin Başbakanı Muhammed Ştiyya, İsrail’in 2022’de 220’den fazla Filistinliyi öldürdüğünü ve 832 binayı yıktığını belirtti.

İştiye, Filistin Bakanlar Kurulu’nun haftalık toplantısında yaptığı konuşmada, İsrail’in yıl içindeki ihlal ve saldırılarını ve gelişmelerini değerlendirdi.

“Bu yıl 220’den fazla şehidimizi kaybettiğimiz, 9 binden fazla kişinin yaralandığı, 6 bin 500 tutuklunun bulunduğu sancılı bir yıl oldu.” Aynı dönemde İsrail’in 832 Filistinli binayı yıktığını ve 13 bin zeytin ağacını kökünden söktüğünü belirten.

Filistinlilerin bu saldırılara cesaretle ve soğukkanlılıkla karşı koyduklarını belirten Ştiyya, halkın topraklarına yönelik her türlü ihlale karşı mücadele edeceklerini ve fedakarlıklarıyla ulusal kurtuluş projesine sahip çıkacaklarını söyledi.

2022 yılında Filistin’e yapılan uluslararası yardımlarda önemli bir azalma yaşandığını belirten İştiye, İsrail’in Filistin vergilerinde devam eden kesintiler nedeniyle ülke ekonomisinin ve mali bütçelerin heba olduğu krizler, Kovid-19 salgını ve bunun yansımaları ile mücadele ettiklerini söyledi. Ukrayna savaşından.

Abluka ve taksim nedeniyle Gazze Şeridi’nde işsizliğin yüzde 46,6 civarında olduğunu belirten İştiyya, bu zorlu süreçlerin aşılması için Arap ülkelerinin desteğinin ve uluslararası yardımların devam etmesini umduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu