Haber

Ekrem İmamoğlu: Kendini milletten üstün gören hiçbir odak noktasına asla boyun eğmeyeceğiz

HABER: EDDA SÖNMEZ – Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, belediye olarak sessiz ve derin bir devrime imza attıklarını belirterek, “Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Milletimize karşı sorumlu hissediyoruz. Milletimizin önünde sadece başımız eğilir. Herkes millettendir” dedi. Bunu bilmeliyiz. Asla boyun eğmeyeceğiz” dedi.

İBB, kütüphane, stant salonu, İstanbul Kitabevi, tiyatro, sahne ve ortak çalışma alanından oluşan çok işlevli ‘Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi’ni tamamladı. ‘300 Günde 300 Proje’ maratonu kapsamında hizmete açılan merkez, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun katılımıyla açıldı.

KESKİN: ‘HADİ DAHA FAZLASINI ALALIM ‘ SÖYLEMEYİZ. İNSANLARIMIZI MUTLU ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Yeni nesil yaşam merkezinin açılışında konuşan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, şunları söyledi:

“Şişli Belediyesi olarak gündüz nüfusu 3 milyon olan ilçemizde sosyal yaşam kalitesinin yükseltilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu konuda İBB’nin son derece değerli projeleri, ortaya koyduğumuz misyonumuzun değerli destekçilerinden biridir. ‘Kültür ve sanatın başkenti Şişli’ diyoruz. Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun huzurunda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. ‘Başka bir yerel yönetim mümkün’ felsefesini belediyemiz olarak benimsedik. Prensibimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun her zaman söylediği ve nasihat ettiği gibi kimse yatağa aç girmeyecek. ‘Daha çok kazanalım’ demiyoruz. Halkımızı daha çok memnun etmek için çalışıyoruz Üzgün ​​Çıktığımız bu yolda mutlu sabahlara az kaldı Gençler yanımızda Hanımlar yanımızda Halkımız bizimle ve daha güçlü bir geleceğe adım atıyoruz. Onlarla gelecek.”

Tesisin açılışında konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, “Siz yaşadıkça dolup büyüyecek bir merkezin açılışını yapıyoruz. Buraya gelen herkesin inşallah evine veya işine devam edeceğine eminim. Hayırlı olsun.” Başta gençlerimiz olmak üzere İstanbul halkına” dedi.

“İBB OLARAK SESSİZ VE DERİN BİR ANLAŞMAZLIĞA İMZA VERİYORUZ”

“İBB olarak sessiz ve derin bir devrime imza attığımızı iddia ediyorum” diyen İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Yaptıklarımızın ve ortaya koyduğumuz yönetim ideolojisinin, paydaşlarımız, katılımcılarımız, sadece siyasi partimizin üyeleri değil, parti üyelerimiz de dahil olmak üzere tüm arkadaşlarımla ortak akıl arayışıyla vasıflandırıldığını düşünüyorum. İttifakımız olan siyasi partilerin yanı sıra bugün İstanbul’da muhtemelen muhalefet olan diğer partilerin temsilcileriyle de ahlaklı, dürüst ve adil bir yönetim modeli arayışında olan İstanbul’uz ve bu kimlik adeta bir Ar-Ge’dir. Türkiye Cumhuriyeti’nin düşlediği güzel günlerin.Yönetim modeli anlamında bir inovasyon merkezi söz konusu.Attığımız her adımda bu anlamda onu yeniyoruz ve çok büyük ölçekte hayaller kurabilecek durumdayız. ülkemiz için aslında konuya böyle bakmadığınız zaman kısır kalırsınız dünyanın mevcut ihtiyaçlarına günümüz neslinin taleplerine cevap veremezsiniz lütfen ödeyin.

BU SAATTEN SONRA HİÇ KİMSE İSTANBUL’U UMUTSUZ YÖNETEMEZ: Vatandaşın şehre ve yerel yönetime bakış açısını değiştiriyoruz. Öyle şeyler yapıyoruz ki bundan sonra kimse İstanbul’u pervasızca yönetemeyecek. İstanbul’un dinamiklerini, bireylerini ve insanlarını yok sayarak eskisi gibi keyfi yönetemeyecek. İstanbul halkı, yanlış işler yapmaya çalışan yöneticilerin karşısına her zamankinden daha cesur çıkacaktır. ‘Gerçeği gördük. Aksine, daha iyisini talep ediyoruz. ‘Bu kadar olmaz böyle şeyler’ diyecek, yöneticilere parmağını gösterecek. Mesela İstanbul’un milyonlarca metrekarelik yeşil alanlarına gözlerini dikemeyecekler. ‘Kıyıdan kıyıya bina yapacağız’ diye düşünemeyecekler. Çünkü şehir ormanlarının yıllarca, on yıllarca sır olarak saklandığını gördüler. Neden gibi? Bu değişimi sağlayan bizler, şimdi İstanbulluların o kent ormanlarında çok keyifli anlar ve anılar yaşamasına olanak sağlıyoruz. İstanbullular artık bu tür tehditlere izin vermeyecek. Örneğin şu anda dere yataklarında 15-16 noktada milyonlarca metrekarelik yaşam vadilerini hizmete açmayı başarıyoruz. Bu adımın ardından uçsuz bucaksız vadileri gören vatandaşlarımız, bu alanlarda kurulabilecek hayalleri hissetti ve yaşadı. Bundan sonra asla ve asla bunun tersine izin vermeyecekler. Buna niyet edenler karşısında en güçlü karaktere sahip İstanbulluları bulacaktır.

HER ZAMAN YANLIŞ KARŞISINDA KURUMLARI AYAKTA AYAKTA OLACAKTIR: İstanbullular yanlışların karşısında her zaman dimdik duracaktır. Bunu gerçekleştirirken Haliç Tersanesi’ni bir kültür sanat merkezi haline getirmek gibi… Yine kendi tersanemizde, Paşabahçe Vapuru gibi, geçmişten günümüze bu şehrin hatıralarını, nadide hikâyelerini yaşatmak için verilen yoğun çaba… Yine , o tersanede kendi deniz taksilerimizi üretmeye başlamak; İstanbul’un gerçekte kaç yetenek alanına sahip olduğunun bir göstergesidir. Bundan sonra hiçbir yönetim bir alanı, bir mekanizmayı etkisiz hale getirip, o alan üzerinden rant elde etmeye cesaret edemeyecek. Buna niyet edenler karşılarında en güçlü form ve karaktere sahip İstanbulluları bulacaklardır. Sadece 3,5 yılda İstanbullular, kesinlikle iddia ediyorum, o kadar güzel şeyler gördüler ve yaşadılar ki, hiç kimse İstanbulluları bu hizmetlerin kalitesine veya kalitesine ikna edemeyecek.

İSTANBULLULAR ARTIK BELEDİYELERİNDEN DAHA FAZLA ANAOKULU, YURT, İŞ BURASI VE TARIM YARDIMI İSTEYECEK: İstanbullular artık belediyelerinden daha fazla kreş talep edecek. Eskiden çocuk odasını bile hatırlayamayan İstanbullular daha fazlasını isteyecek. İstanbullular artık sadece kreş değil, yurt da isteyecek. Daha önce tek yatak bile üretemeyen İBB, şimdi 2023 Eylül’de hatasız 6 bin yatağa çıkıyor. Dayanağının ne olduğunu bilmeyen İstanbullu çiftçiler, ‘Üretimim için gerekli tohumu istiyorum’ dedi. mazotu senden istiyorum; Desteğim nerede? ‘Bazı işleri sözde vakıf ve derneklerin istismarına bırakmayın. ‘Bizimle güzel işler üretin’ diye yöneticilerin karşısına çıkacaktır. İBB, vatandaşlara iş bulma sorunu yaşamadı. Açtığımız Bölge İstihdam Büroları ile yaklaşık 100 bin kişiye İstanbul özel şubesinde iş bulma başarısını göstermiş bir mekanizma kurduk. Ondan sonra şuurlu, akılcı hesabını yöneticilere soracak, ‘Söyleyin bakalım kaç kişiye iş bulmada, o mesleğe göre iş bulmada destek oldunuz’. İBB tarihinde ilk kez -üzülecek bir şey- üst düzey idari ekiplere ‘kadın’ demedik ama ‘kadınları’ hak ettikleri şekilde atayarak İBB’yi önde duran bir belediye haline getirdik. Kadın erkek eşitliğinin ön planda olduğu, erkeklere göre bir belediye değil. . Bundan sonra bir yönetimde özellikle bu şehrin yiğit kadınlarının eksikliğini gören vatandaşlar parmaklarını gösterecek ve böyle bir hesap soracaktır.

BİR ÇOK KİŞİ GÖNDERECEĞİZ, AZ KALDI: İnsana saygı ve kente sahip çıkma anlayışıyla, vatandaşın kente ve yerel yönetime bakış açısını değiştiren çok özel çalışmalar yaptığımıza yürekten inanıyorum. Örneğin bugün hep birlikte açılışını yapacağımız Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi. Bu tür şeyler nasıl ortaya çıkıyor? Bunu söylesem bana inanır mıydın? ‘Akşam düşündüm, sabah aynısını yaptım, oldu.’ Olumsuzluk. Bu şehrin yöneticilerine, bu şehrin insanlarına, açık platformlarına güvenerek, onların akıllarına, bilgilerine ve fikirlerine kendimi emanet ederek, bu alanların var olmasını sağlayan bir yönetişim modeline öncülük ediyor ve moderatörlük yapıyorum. Tüm yaptığım bu. Yani zihinlerinin açık, fikirlerinin açık olduğu ve aynı zamanda kendilerini özgürce konuşturdukları bir mekanizma kurmanın marifetini ortaya koyduğunuzda size o kadar hoş, o kadar karakterli ve o kadar kalıcı hizmetler getiriyorlar ki. Onun için bu yeni nesil yaşam merkezi çok işlevli, kaliteli, çok özel bir merkez. Çalışmak, üretmek, öğrenmek, eğlenmek için olağanüstü bir yer. Umudun yeri, yarışın yeri. Ama asıl yarış centilmenlik yarışıdır. Birinin ayağına basarak değil. Seçimi kazanan bir kişinin elinden seçimi alarak değil. Milletin iradesini hiçe sayan, ‘Ben her şeye gücüm yeter’ diyenlerin yeri burası değil. Aslında, sadece bir avuç kaldı. Onları da göndereceğiz. Umarım yakında.”

25 YILDIR KAMU ALANLARININ BİLE YENİLENME ALANLARINA DÖNÜŞTÜĞÜ İSTANBUL’DA YAŞADIK: İstanbul’da yaşanan zihniyet devriminin güzel bir özeti bu. 25 yıldır halka açık alanların bile kiralık alana dönüştüğü bir İstanbul’da yaşıyoruz. İstanbul nerede bir kamu arazisi görse, ‘Burası ne zaman AVM olacak? Bir İstanbul’da yaşıyordu ve ‘Ne zaman başka bir konuta ya da bu mekana dönüşecek’ demeye başladı. Biz bunu tersine çevirdik. Kamusal alanları vatandaşa sunmakla yetinmiyoruz. İhtiyaç halinde özel sektörden çok özel bir ortak bulursanız, özellikle onlarla işbirliği yaparsanız çok değerli kamu yararına mekanlar üretebilir; işte bir örnek. Bu itibarla bu binanın sahibi Tufan Bey’e (Balkan) bizimle olan akıl, fikir birliği ve gönül birliği için canı gönülden teşekkür ederim. Burası bir alışveriş merkezi olarak kullanılırken bir anda ortak akıl ve ortak seyahatin olduğu yeni nesil bir yaşam merkezine dönüştü. Şimdi ise 500 kişilik kapasiteye ve 25 bin kitaplık dev bir arşive sahip Habitat Kütüphanesi burada. Yine 500 m2’lik bir stant salonu ve atölye içeren habitat sanat alanı bulunmaktadır. 200 kişi kapasiteli iki etaplı habitat sahneleri bulunmaktadır. İstanbul Planlama Ajansı ve 10 bin metrekare alan üzerinde konumlanan İstanbul Teknik Üniversitesi Çekirdek Girişimcilik Merkezi ile bu şehrin yetenekli gençlerine ve girişimci gençlerine çok özel bir statü açılacak. Aynı liseden mezun olmaktan gurur duyduğum sevgili öğretmenim Gülsün (Sağlamer) Hanıma, işbirliği için teşekkür eder; teşekkürler, var.

İSTANBUL KÜTÜPHANESİ BAĞCILAR MEYDANI’NDA İLK 3: İstanbul Kitabevi çok özel bir yer. Sayıyı sürekli artırıyoruz. ‘İstanbullular kitap okur mu, okumaz mı? Satacak mı satmayacak mı?’ Böyle bir kaygımız, ölçümüz yok. Ama baktık ki Bağcılar Meydanı’nda güzel bir kitapçı açarsanız İstanbul Kitapevleri’nin tam ortasında Bağcılar Meydanı’ndaki kitabeviniz ilk üçe giriyor. Bu ülkenin güzel insanlarına ne verirseniz verin, hangi bölgede, hangi şehirde, hangi köyde, hangi mahallede güzel şeyler elde etmek için çabalayan iyi kalpli insanlar vardır. Bu cennet toprağın güzel çocukları var. Sadece onlara iyi hizmet ver. Bu yüzden her İstanbul Kitabevi’ne ayrı bir güzellikle bakarım. Yemek yenecek yerler olacak. Her gün onbinlerce bireye hizmet verecek çok işlevli bir kamusal yaşam merkezi. Tüm İstanbulluları, sevgili gençleri, İstanbul’un göbeğindeki bu alana bekliyorum. Tabii burası böyle bir tanıma uyan bir yer. Bunu yapınca ‘çok benziyorsunuz’ falan diyorlar fesuphanallah- nereye diyeyim başka bir benzetme yapsınlar.

YAŞAM MERKEZİ SAYISI ARTACAK: Yaşam merkezleri, spordan eğitime, sağlıktan istihdama farklı hizmetlerin bir adreste, bölgesel ihtiyaçlara göre bir arada sunulduğu sosyal yaşam alanlarıdır. Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezimiz de tam olarak bu konumla işletildi. Bu bağlamda girişimcilik merkezimize bu merkezin içinde bir kez daha dikkat çekelim. Burası İTÜ Arı Teknokent ve İstanbul Planlama Ajansı Çekirdek Girişimcilik Merkezi olacak. Girişimcilik ekosistemine girmek isteyen gençlerin ve zaten ekosistemin bir modülü olan genç girişimcilerin çalışmalarına destek olacak. ‘300 Günde 300 Proje’ kapsamında buranın bu kadar özel bir konseptle dekore edilmesi ve değerlenmesi beni çok mutlu etti.

ASLA ABONE OLMAYACAĞIZ: Tüm bu yatırımların ve bu hizmetlerin kısa sürede hayata geçmesinin altında yatan ise; Liyakata ve adalete dayalı bir anlayışla hareket etmenin, bu milletin güzel parasını ve bütçesini ahlaklı bir şekilde harcamanın, o vesileyle merhametini artırmanın mükafatıdır. Gücümüzü milletten alıyoruz. Kendimizi milletimize karşı sorumlu hissediyoruz. Başımız ancak milletimizin önünde eğilir. Çok açık. Bunu herkesin bilmesini sağlayın. Hepinizin huzurunda kendini milletten üstün gören hiçbir odak karşısında asla boyun eğmeyeceğiz. Bu duygu ve kararlılıkla, bu merkezin açılmasında emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, çalışma arkadaşlarıma, mimarlarıma, emeğini, aklını ve fikrini ortaya koyan herkese en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. biz.”

Konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesiyle İstanbul’un bilim, kültür ve sanat yaşamına yeni bir soluk getirecek olan “Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi” resmen hizmete açıldı. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, kurdele bölümünün ardından merkezde incelemelerde bulundu.

haber-konak.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler