Haber

Efes Selçuklu Kadınlarının Ektiği Tohumlar Deprem Bölgesinde Yeşerecek

Efes Selçuk Belediyesi’nin afet bölgesinde depremden etkilenen üreticilere destek sağlamak amacıyla başlattığı fidan dayanışması, gönüllü kadınların Efes Tarlası Ömür Köyü’ne fidan dikmesiyle başladı.

Efes Tarlası Hayat Köyü’nde gönüllü kadınlar bir araya gelerek afet bölgesine gönderilmek üzere ilk fidanları dikti.

Efes Selçuk’tan afet bölgesine kadar uzanan tarımsal güçlendirme kapsamında Efes Tarlası Ömür Köyü’nde çalışma başlatıldı. Depremden en çok etkilenen kesimlerden biri olan küçük üreticilere, misyonu küçük üretici aile çiftçiliğini desteklemek olan Efes Tarlası Hayat Köyü’nde yetiştirilen fidanlar eklenecek.

Efes Selçuk’tan afet bölgesine başlayan fidan desteği hakkında bilgi veren Efes Tarlası Ömür Köyü Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Kemal Özdalyan, tarımsal üretimin sürdürülmesinin önemine değinerek; “Efes Tarla Yaşam Köyü olarak misyonumuzu yerine getirmek için kolları sıvadık. Deprem felaketi nedeniyle bölgedeki tarımsal faaliyetler bir şekilde planlanmak zorunda kaldı.

Tarlalara fidan dikebilmek için özellikle Nisan-Mayıs aylarında ekim çalışmalarına başlanmalıdır. Bölgede maalesef bu ağaçlandırma çalışmalarının yapılamadığını biliyoruz. Bölgedeki çiftçiler için özellikle küçük aile işletmeleri modelinde bu ekim planını hazırladık ve bugün itibariyle bu merkezde çoğalan ata tohumlarını Selçuklulardan gelen vatandaşlarımızla birlikte ekiyoruz. Efes Tarlası Hayat Köyü’ndeki çalışmalara katılmak isteyenler.

Fidanlarımız olgunlaşıp toprağa dikilebilir hale geldiğinde bölgedeki üreticilere teslim edeceğiz. Bu anlamda üretimin devam etmesini sağlayacağız. Bu şekilde çalışmalarımıza başladık. Selçuklu halkına bize verdikleri takviye için teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu