Haber

CHP heyeti Hatay’daki deprem çalışmalarını inceleyecek

ANKARA– Maraş merkezli depremzedeler için verilen sözlerin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen tutulmadığını belirten CHP heyeti, Hatay’a gitme kararı aldı.

CHP Küme Başkan Yardımcısı Burcu Köksal ve CHP’li milletvekillerinden oluşan heyet 15 Ağustos Salı günü bölgeye gidecek.

KIŞ ÖNCESİNDE ATILMIŞ ADIMLAR DENETLENECEK

Başkanlığını CHP Küme Başkan Yardımcısı Burcu Köksal’ın yaptığı heyette, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Antalya Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Antalya Milletvekili Aliye Çoşar, Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, İstanbul Milletvekili Türkan Elçi, Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Osmaniye Milletvekili Asu Kaya yer alacak.

17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin yıl dönümü öncesinde yapılacak ziyarette CHP heyeti, 2 gün boyunca Hatay’da depremzedelerin barınma alanları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, çadırkentler ve konteyner alanlarını ziyaret edecek ve dinleyecek. Bölgedeki vatandaşların güncel sorunlarına değinildi. Hatay’da vatandaşların önümüzdeki kışı rahat geçirmesi için ne tür önlemler alındığı, her iki ülke için hazırlıkların nasıl olduğu gibi analiz bekleyen konulara öncelik vererek bölgedeki eksiklikleri inceleyecek olan heyet Eylül ayında başlayacak yeni eğitim ve öğretim döneminde öğrenci ve öğretmenler. ve ülke gündemine taşıyacağız. (DUVAR)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu