Haber

Başkan Böcek, Altıntaş’taki sorunları dinledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk ile birlikte yoğun inşaat faaliyetlerinin devam ettiği Aksu ilçesine bağlı Altıntaş Mahallesi’nde vatandaşların ve müteahhitlerin sorun ve taleplerini dinledi. Bölgenin altyapı sorunlarının analizi için yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım öngördüklerini belirten Lider Böcek, bölgeyi Türkiye’nin en özel yerleşim yerlerinden biri haline getireceklerini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ATSO yetkilileriyle birlikte imar planının ardından inşaatı devam eden Aksu ilçesine bağlı Altıntaş Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlar ve müteahhitlerle toplantı yaptı. Toplantıda ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, ATSO Meclis Üyesi Hasan Tunç, ATSO Yürütme Konseyi Üyesi Ali Özgür Karagöz ve belediye bürokratları da hazır bulundu. Mahalle sakinlerinin ve müteahhitlerin sorun ve taleplerini dinleyen Lider Böcek, Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede yaptığı ve yapacağı yatırımlar hakkında bilgi verdi. Yaklaşık 15 gün önce ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk ile ilgili heyet üyelerinin ziyarette bölgede neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunduğunu belirten Lider Böcek, bugün Altıntaş’ı ziyaret ederek sorunları yerinde gördüklerini ve neler yapılması gerektiğini anlattıklarını söyledi. yapmak.

 

1382 LİSANS VERİLDİ

Altıntaş bölgesinin 2018 yılında kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildiğini hatırlatan Lider Muhittin Böcek, 1389 hektar ve 4100 parselden oluşan bölgenin şu anda Türkiye’nin en ağır inşaat alanı olduğunu söyledi. Altıntaş bölgesinde 10 Nisan 2020 tarihinden bu yana 483 gelişme adası ve 18 bin 275 bağımsız bölüme 1382 ruhsat ve 41 yerleşim yeri verildiğini kaydeden Lider Böcek, 238 ruhsat başvurusunun ön incelemede olduğunu söyledi.

 

İÇME SUYU İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü’nün Altıntaş’ta yeni ruhsat alan yerlere 10 bin 72 metre içme suyu hattı döşediğini belirten Lider Böcek, taleplerin karşılandığını anlattı. Böcek, yaklaşık 130 milyon liraya mal olması beklenen 13 bin 900 metre uzunluğundaki içme suyu iletim sınırını bu yıl ihaleye çıkaracaklarını söyledi.

 

120 KİLOMETRE KANALİZASYON

Altıntaş bölgesinde 120 kilometrelik kanalizasyon hattı projelendirdiklerini kaydeden Lider Böcek, şu bilgileri verdi: “İnşaatın yoğun olduğu 30 kilometrelik öncelikli hattın ihalesine çıkıyoruz. Kamulaştırmayla yeni yollar açarak 20 kilometrelik sınır daha ekleyeceğiz. Bu projelerin maliyeti 300 milyon TL. Bölgeye 20 km yağmur suyu hattı projelendirdik. Başvurular yapıldı. Bunun maliyeti 454 milyon TL civarında olacak. Bu sınırlar Lara merkezi arıtma tesisine bağlanacak. Fransız Kalkınma Ajansı’ndan alınan kredi kapsamında tesiste iki kat kapasite artışı yapılacak. Bu 750 milyon liralık bir proje” dedi.

 

YOLLARDA YÜZEY KAPLAMA BAŞLIYOR

Bölgede Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda 200 kilometrelik yol bulunduğunu belirten Lider Muhittin Böcek, “Bunun 73 kilometresi teras seviyesine getirildi. Bölgeye yaklaşık 1,1 milyon ton toprak, hafriyat gibi malzeme taşındı. Araç, yakıt, personel gibi maliyetlerin bugünkü mali karşılığı 600 milyon TL civarında. Yakında bu yolları da kaplamaya başlayacağız. İlk önce 40 yolunu ele alacağız. Altyapı ve inşaat faaliyetleri sonunda sıcak asfalt yapacağız” dedi.

 

İKİ PAZAR YERİ İNŞA EDİLECEK

Bölgede 2 adet pazar yeri kurulacağını bildiren Lider Böcek, bunlardan birinin üretimi için Pazarcılar Odası ile protokol imzaladıklarını, lisans için ön onayın verildiğini, protokol imzalanması konusunun da gündeme geldiğini söyledi. Diğer pazar yeri ile ilgili ise eylül ayında meclis gündemine gelmişti.

 

TOPLAM 2 MİLYAR LİRA YATIRIM

1999 yılında ilk belediye başkanı seçildiğinde Konyaaltı’nın nüfusunun 8 bin 800 ve 4 köyden oluştuğunu hatırlatan Önder Muhittin Böcek, “Muhittin Böcek dedik ve yola çıktık. Söz verdiğimizden fazlasını yaptık. Konyaaltı’nı modern bir kent haline getirdik. İlçe.Konyaaltı bugün nüfus artışının en fazla olduğu ilçe.Altyapısıyla, asfaltıyla Altıntaş’ı Türkiye’nin en özel yeni binası yapacağım.Ama önce bu tozları atlatmadan olmaz.Altyapıyla başladık.Yolları açıyoruz. Altıntaş’a yapacağımız alt yatırımların toplamı yaklaşık 2 milyar liradır” dedi.

 

BAŞKANA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Altıntaş Mahalle Muhtarı Bilal Çelik, “Konyaaltı’na ne yaptıysanız biz sizi Altıntaş’a bekliyoruz. Buradaki temel sorunlar altyapı, üst yapıdır. Bunlarla ilgili yapılacaklar için şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Bölgede yatırım yapan müteahhitler de Lider Böcek’e gösterdiği çaba ve sorunların analizine dayanak oluşturmasından dolayı teşekkür etti.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu