Haber

Ayvalık adliyesinin karşısındaki parka Yargıtay Fahri Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun adı verildi.

AYVALIK ADLİYESİ KARŞISINDAKİ PARKA İSİM YÜCE MAHKEME FAHRİ CUMHURİYET BAŞSavcısı SABİH KANADOĞLU’NUN ADI VERİLMİŞTİR.

28 Şubat’ta vefat eden ve Ayvalık’ta toprağa verilen Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun adı, Ayvalık Adliyesi karşısındaki parka verildi. Törene Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, belediye meclis üyeleri, Kanadoğlu Ailesi ve vatandaşlar katıldı.
Belediye Başkanı Mesut Ergin, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’nun Anayasa’nın laiklik ilkesini tavizsiz savunma çabalarının herkes tarafından bilindiğini söyledi.
Kanadoğlu’nun, 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gündeme getirdiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 367 milletvekilinin oyunun gerekli olduğu görüşüyle ​​siyasete damgasını vurduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Kanadoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekillerinin oyuna yer veren bir avukattı. Anayasa ve parlamentonun işleyişine ilişkin çok değerli argümanlar ileri sürüyoruz. Bu nedenle Kanadoğlu 2007 yılında ülke gündeminde çok derin bir iz bıraktı. Sabih Kanadoğlu, laiklik unsurunu tavizsiz savundu. Her konuşmasında Atatürk İlke ve İnkılaplarının Türkiye Cumhuriyeti’nin bugün ve gelecekte yol gösterici ışığı olduğunu vurguladı. Laiklik unsurunun tehlikenin ötesinde tehdit altında olduğunu her fırsatta vurguladı. “Onun adı bu parkta sonsuza kadar yaşayacak, mekanı cennet olsun” dedi.
 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu