Ekonomi

2,5 milyarlık soygunda aranan Sedat Ocakçı yurt dışına kaçmaya hazırlanırken yakalandı

2.5 milyar liralık soygunda yakalanan Sedat Ocakçı İzmir’de

FETÖ’den ihraç edilen Sedat Ocakçı yakalanıp İzmir’e getirildi

Tarihi soygunu gerçekleştiren Sedat Ocakçı ve eşi, Adana’da yakalanarak İzmir’e getirildi.

İZMİR – Yüksek faiz vaadiyle binlerce kişiden 2,5 milyar TL topladığı söylenen Ocakçı Holding’in sahibi işadamı Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı, Adana’daki konutlarında yakalandı. Yasa dışı yollardan yurt dışına kaçarak İzmir’e getirildi. . Öte yandan Ocakçı çiftiyle birlikte 2 şüpheli daha emniyete götürüldü. Sedat Ocakçı’nın 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen üsteğmen olduğu da ortaya çıktı.

Ocakçı çifti yurt dışına kaçacakken yakalanıp İzmir’e getirildi

Dün sabah operasyon butonuna basan İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Hatalarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Ocakçı’ya ait 3 farklı iş yerinde arama yaptı. Operasyonların devamında; Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı yurt dışına çıkmaya hazırlanırken, İzmir İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün desteğiyle saklandıkları konutta İzmir Mali Kabahatler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Adana KOM Şube Müdürlüğü grupları. Yakalanan Sedat Ocakçı, eşi Seçilay Ocakçı ve toplam 4 kişi, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Ocakçı çiftinin sorgusunun başlayacağı öğrenildi.

Sedat Ocakçı FETÖ’den ihraç edildi

Ayrıca İHA fabrikası kurma vaadiyle kısa sürede büyüyen ve Çiğli’de holding binası açan Sedat Ocakçı’nın, 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen üsteğmen olduğu da ortaya çıktı.

Ocakçı, son video mesajında ​​”Sevgili paranız yatırılacak” dedi.

Binlerce mağdur var, 2,5 milyarın üzerinde olduğu söyleniyor.

Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı, yeğeni Siber Güvenlik Uzmanı Salih Han’ın holdinge ait 2 milyar 500 milyon TL değerindeki soğuk cüzdanla Dubai’ye kaçtığını iddia etti. Parayı ödeyeceğini söyleyen iş adamı Sedat Ocakçı’nın bir haftadır ortadan kaybolduğu belirtilirken, paranın yüzde 17 faiz vaadi ile toplandığı ve bu sayede büyük kazanç elde edildiği öğrenildi.

Mağdurlar artıyor

Holding binasının girişindeki tabelalar kaldırılıp binaya kiralık pankartı asıldığında mağdurlar da ortaya çıktı. Ev ve arabalarını satan, kredi çekip ellerindeki parayı teslim eden mağdurlar, dün Çiğli ilçesinde Hira Danışmanlık Eğitim ve Yazılım önünde toplandı.

Olayla ilgili gözaltına alınanların sayısının 27 olduğu, 3 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu